چین دارد به تایید نخستین واکسن تولیدی اش برای حفاظت از افراد در مقابل ابتلا به بیماری کووید-19 که در آن از فناوری جدید ژنتیکی mRNA استفاده شده است، - به گزارش سایت قطره و به نقل ازهمشهری آنلاین به نقل از نیچر این واکسن تجربی چینی در یک واکسن جدید سیاست مهار کرونا در چین را تغییر می دهد؟ اما پژوهشگران می گویند هنوز معلوم نیست که تایید این واکسن چه اثری بر شیوه کنترل پاندمی کرونا بوسیله دولت چین خواهد گذاشت.
در دست بودن یک واکسن بسیار مؤثر از نوع mRNA می تواند احتمال بروز گسترده عفونت های وخیم کرونا را که می تواند بیمارستان ها را به زانو درآورند، کاهش دهد.
اما بعید است که حتی در این صورت راهبرد سختگیرانه کووید صفر در چین که در آن از تست کردن جمعی مردم و اعمال قرنطینه های عمومی برای مهار کردن همه عفونت ها استفاده می شود، کنار گذاشته شود.
سازمان ناظر دارویی چین تا به حال هفت واکسن کووید-19 را تایید کرده است.
اغلب ساکنان چین با یکی از دو واکسن حاوی ویروس غیرفعال شده، یا وحفاظت کمتری در برابر عفونت ایجاد می کند.
فنگ گائو، ویروس شناس در دانشگاه جینان در شهر گوانگ ژو در چین می گوید: با توجه به داده های به دست آمده از انواع واکسن های کرونای در دسترس در جهان، فناوری mRNA ظاهرا در مقایسه با سایر فناوری ها بهتر عمل می کند.
اولین واکسن mRNA تاییدشده داخلی خواهد بود؟ شرکت های چینی قصد وارد کردن واکسن mRNA ساخت شرکت های بیونتک و فایزر را داشتند، اما با وجود اینکه داده های به دست آمده از کارآزمایی مرحله دوم این واکسن نشانگر ایجاد پاسخ ایمنی قوی و بی خطر بودن استفاده از آن در بزرگسالان بوده، روند تایید این واکسن در سرزمین اصلی چین هنوز به فرجام نرسیده است.
علت این تاخیر روشن نیست، اما برخی تحلیل گران احتمال سیاسی بودن آن را مطرح می کنند و می گویند احتمالا چین ترجیح می دهد نخستن واکسن mRNA تاییدشده در این کشور یک واکسن تولید داخل مانند ARCoV باشد.
دست کم شش واکسن کرونای از نوع mRNA تولیدشده داخلی در چین مراحل آزمایش بالینی را می گذرانند.
ARCoV که یک استارت آِپ مستقر در شهر شنزو به نام Abogen Biosciences آن را ساخت است، از بقیه رقبا جلوتر است و در حال حاضر در یک کارآزمایی بالینی مرحله سوم چند مرکزی در کشورهای مکزیک و اندونزی در حال ارزیابی است.
واکسن یادآور برای محافظت در برابر اُمیکرون ضروری است بررسی ها نشان داده اند که تزریق دوز یادآور برای حفاظت از افراد به خصوص سالمندان از بیماری شدید و مرگ هنگام عفونت با سویه جدید اُمیکرون "ضروری هستند.
اما در سرزمین اصلی چین، فقط 60 درصد افراد 60 ساله و بالاتر دوز یادآور واکسن دریافت کرده اند که به معنای آن است که 100 میلیون نفر در این گروه سنی دوز یادآور دریافت نکرده اند.
به گفته گائو، مشکل است پیش بینی کرد که آیا افراد واکسینه نشده تزریق واکسن های mRNA تاییدشده را خواهند پذیرفت یا نه، چرا که این فناوری جدید است، اما از دیدگاه علمی، افراد باید واکسن های mRNA را بزنند، چرا که به خصوص در افرادی که بیشترین آسیب پذیری را دارند، این نوع واکسن ها پاسخ ایمنی قوی تری ایجاد می کنند.
کلید واژه ها: واکسن - کرونا - واکسن کرونای داخلی - کووید - تایید - استفاده - نخستین - فناوری - پاندمی کرونا - بیمارستان ها - عفونت - پژوهشگران - بیمارستان - فناوری mRNA - مهار - جدید - دولت چین - قرنطینه - دارویی - پاندمی - راهبرد - آنلاین - همشهری - گسترده - احتمال - تولیدی - ژنتیکی - سازمان - بیماری - ابتلا