قدرت موشکی یکی از دستاورد های بزرگ جمهوری اسلامی ایران در عرصه فن آوری نظامی و قدرت دفاعی کشور است که نقطه شروع این پیشرفت را می توان دوران جنگ تحمیلی و تحریم های گسترده دانست.
- خلیج فارس یک موشک بالستیک ضد کشتی، سوخت جامد تک مرحله ای، مافوق صوت با برد 300 کیلومتر است که بر اساس موشک فاتح 110 طراحی و ساخته شده است.
موشک خلیج فارس به عنوان نسل چهارم موشک موفق، دقیق، پرطرفدار و کاملاً بومی فاتح110، به صورت انبوه، تولید می شود.
موشک با یک کلاهک انفجاری 650 کیلوگرمی تجهیز شده که از ترکیبی از سیستم های هدایت بهره می برد که از رهگیری آن جلوگیری می کند.
تفاوت خلیج فارس با موشک های ضد کشتی کروز در این است که این موشک ها عمدتاً با سرعتی زیرصوت و به صورت پرواز افقی عمل می کنند، اما موشک خلیج فارس با سرعتی مافوق صوت و به صورت بالستیک از سطح زمین شلیک شده و به صورت عمودی از ارتفاع بالا می تواند هرگونه ناو و یا شناور دشمن را مورد هدف قرار دهد.
این موشک همچنین در مرحله نهایی خود روی هدف قفل می کند، به این معنا که این موشک از سامانه شناسایی و تشخیص هدف برخوردار بوده که می تواند از هر یک از انواع اپتیکی، فروسرخ، راداری یا لیزری باشد که عدم اعلام این نوع هدایت، برای ناشناخته ماندن ماهیت عملکرد سامانه و سخت تر شدن مقابله با آن لازم به نظر می رسد.
علاوه بر این سامانه ای که قابلیت عمل قفل داشته و به پردازشگر هوشمند (دارای هوش مصنوعی) مجهز باشد قطعاً و یقیناً توان تعقیب اهداف متحرک را دارا است.
همچنین برد 300 کیلومتری موشک خلیج فارس، تقریباً تمام خلیج همیشه فارس و دریای عمان را پوشش می دهد.
با توجه به شکل طراحی دماغه موشک خلیج فارس می توان به تفاوت بین این موشک و موشک فاتح پی برد.
موشک خلیج فارس در نوک کلاهک خویش از یک سامانه الکترواپتیک پیشرفته برای کشف اهداف در هنگام بازگشت به جو بهره می جوید که این امکان را به موشک می دهد تا در زمان حمله مستقل بوده و خود اقدام به کشف هدف کرده و به سمت هدف هدایت شود.
این موشک با سرعت بالای خود که حدود 3 برابر سرعت صوت اعلام شده (تقریباً 1020 متر بر ثانیه) دارای انرژی جنبشی بالایی است که با وجود حرکت شیرجه ای روی هدف در مرحله نهایی پرواز، که به این انرژی می افزاید، اثر تخریبی بسیار بالایی دارد و امکان واکنش را نیز از هدف خود سلب می کنند.
موشک خلیج فارس سرجنگی بسیار قدرتمندی داشته و مجهز به یک کلاهک انفجاری 650 کیلوگرمی است که از ترکیبی از سیستم های هدایت بهره می برد و از رهگیری آن جلوگیری می کند.
این برای یک موشک بالستیک ضد کشتی میزان قابل توجهی در مقایسه با موشک های کروز ضد کشتی متعارف است.
برای مثال موشک کروز ضد کشتی نور، دارای کلاهکی به وزن 160 کیلوگرم است.
اما کلاهک خلیج فارس معادل 7 بمب معمولی مارک 82 یا سه بمب مارک 83 خرج انفجاری در خود جای داده است.
انفجار یک بمب معمولی سه حالت برخورد، شوک و موج و نیز اثر حرارتی بوجود می آورد و تفاوت عمده بین موشک و بمب، در برخورد با سرعت بالا در موشک ها است؛ لذا با سرعت برخورد بالایی که موشک خلیج فارس دارد، به مقدار نامعلومی بسته به نوع فیوز و نوع سرجنگی در سطح عرشه ناو نفوذ می کند.
در حالت عمومی قدرت انفجاری ناشی از برخورد چنین بمبی حدود 1.
2 تا 8 متر در عمق زمین نفوذ می کند و دایره ای به قطر 7 تا 18 متر بوجود می آورد.
کلاهک بارانی دیگر ویژگی موشک خلیج فارس است که می تواند تا 3هزار قطعه انفجاری با سرعت متغیر بین 600 تا 2000 متر بر ثانیه به اطراف خود پرتاب کند که شوک ناشی از انفجار با سرعت متغیر از 500 تا 800 متر بر ثانیه از محدوده انفجار به بیرون خارج می شود و جریانی برابر با 1.
8 تا 2.
5 برابر صوت بوجود می آورد.
موج انفجار تولید شده در نوع بارانی به تنهایی قادر است سطح کل ناو را از هر جسم متحرکی تخلیه کند.
می توان گفت که مجهز بودن موشک خلیج فارس به یک کلاهک 650 کیلوگرمی که تنها 65 کیلوگرم کمتر از کل جرم یک موشک کروز ضدکشتی نور است، قدرت تخریبی باورنکردنی برای این سلاح ضد کشتی ایجاد می کند و شاید تنها اصابت یک فروند از این موشک برای آسیب رسانی بسیار جدی به یک ناوشکن و یا خارج کردن یک ناوهواپیمابر از رده عملیاتی کافی باشد.
همچنین برد 300 کیلومتری موشک خلیج فارس، تقریباً تمام خلیج همیشه فارس و دریای عمان را پوشش می دهد.
کلید واژه ها: خلیج فارس - موشک - موشک بالستیک - بالستیک - خلیج - فارس - جمهوری اسلامی ایران - مافوق صوت - صورت - دوران جنگ تحمیلی - قدرت دفاعی کشور - موشک ها - جمهوری اسلامی - جنگ تحمیلی - دوران جنگ - نسل چهارم - کشتی کروز - پرطرفدار - کشتی - نقطه - قدرت - توان - فاتح - سطح زمین - توانایی - کیلومتر - دستاورد - پیشرفت - ارتفاع - رهگیری