در حالی مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در حال نهایی شدن است که بسیاری از فرهنگیان و دانش آموزان به آن انتقاد دارند.
- "، از آخرین اصلاحات مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی در 18 خردادماه 1401 حدود یک ماه می گذرد اما هنوز رییس جمهوری به عنوان رییس شورای عالی انقلاب آن را ابلاغ نکرده است بسیاری از فعالان حوزه آموزش معتقدند که انتقادهای داوطلبان و نمایندگان سبب شده که این مصوبه تاکنون ابلاغ نشود اما از طرفی منصور کبگانیان، دبیر ستاد نقشه جامع علمی کشور عنوان کرده که ظرف یکی دو روز آینده این مصوبه ابلاغ خواهد شد.
امروز احمد نادری، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در توییتی از مسئولان ذی ربط خواسته به صدای فرهنگیان، دانش آموزان و دانشجویان گوش داده شود.
وی در صفحه توییتر خود نوشته است که جناب آقای رییس جمهور؛ اگر به نظر 271 نماینده ملت و همچنین معاونت حقوقی حضرتعالی در مورد مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی توجه نمی شود پیشنهاد می کنم قبل از ابلاغ آن از جامعه فرهنگیان و همچنین دانش آموزان و دانشجویان در این مورد نظرخواهی کنید تا استبداد رأی شورا مشخص شود.
چگونگی تصویب مصوبه کنکوری موضوع کنکور سال 1402 از سال 1399 در دستور کار شورای عالی انقلاب فرهنگی قرار گرفت و در ادامه طرحی به نام سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی شکل گرفت و پس از مدتی این طرح در جلسه 843 شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ 15 تیر 1400 با عنوان مصوبه سیاست ها و ضوابط ساماندهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی (پس از پایان متوسطه) به تصویب رسید.
این مصوبه در مدتی کوتاه از سوی حجت الاسلام حسن روحانی رییس جمهوری وقت ابلاغ و باعث تعجب همگان شد چراکه بر این اساس کنکور تغییرات زیادی پیدا می کرد.
بر اساس این مصوبه، کنکور از سال 1402 دو نوبت در سال برگزار می شود، دروس عمومی از کنکور حذف می شود، تأثیر سوابق تحصیلی به میزان 60 درصد خواهد بود.
بیشتر بخوانید: همه چیز درباره کنکور 1402؛ از افزایش پلکانی تاثیر سوابق تحصیلی تا امکان ترمیم معدل داوطلبان" آغاز اعتراض ها پس از ابلاغ مصوبه با ابلاغ مصوبه در مردادماه 1400، بسیاری از نمایندگان مجلس با استناد به قانون سال های 92 و 95 این نهاد قانون گذاری اعلام کردند که حذف دروس زبان و ادبیات فارسی، معارف اسلامی، عربی (زبان قرآن) و زبان انگلیسی از آزمون سراسری و همچنین تأثیر قطعی نمرات ناقص امتحان نهایی، در تعارض کامل با قوانین مجلس شورای اسلامی است.
با وجود انتقادات گسترده داوطلبان و نمایندگان مجلس و فعالان حوزه آموزش، شورای عالی انقلاب فرهنگی ناگزیر شد که چندین بار مصوبه را اصلاح کند.
بر اساس آخرین اصلاحات، تأثیر سوابق تحصیلی به صورت پلکانی خواهد بود و همچنین امکان ترمیم معدل برای داوطلبان فراهم شده است.
با این حال بسیاری از داوطلبان معتقدند که نباید این مصوبه اجرایی شود و خواستار توقف آن شده اند.
در این زمینه احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و احمد توکلی رییس دیده بان عدالت و شفافیت در نامه ای به رییس جمهوری عنوان می کنند که با بررسی تخصصی نمایندگان مجلس و بسیاری از متخصصین صاحب نظر در حوزه آموزش مشخص شده که آخرین اصلاحیه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز ایرادات بنیادینی را که به این مصوبه وارد است، رفع نکرده و دغدغه دلسوزان نظام و تشویش داوطلبان کنکور و خانواده های آنان همچنان پابرجاست.
بر این اساس هنوز آخرین اصلاحات کنکور 1402 که در شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده از سوی رییس جمهوری ابلاغ نشده و بسیاری از داوطلبان امیدوارند که تأخیر در عدم ابلاغ آن باعث به تعویق افتادن اجرای این مصوبه در سال 1402 شود تا شاید ایرادات جدی آن در زمان بهتر برطرف شود.
کلید واژه ها: شورای عالی انقلاب - شورای عالی انقلاب فرهنگی - دانش آموزان - فرهنگی - عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس - شورای عالی - رییس جمهور - کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس - انقلاب فرهنگی - فرهنگیان - ستاد نقشه جامع علمی کشور - کمیسیون آموزش و تحقیقات - مصوبه - شورای - انقلاب - نقشه جامع علمی کشور - عضو کمیسیون آموزش - دانش - مجلس شورای اسلامی - رییس - جمهور - کنکور - ابلاغ - کمیسیون آموزش - عالی - انتقاد - شورای اسلامی - صفحه توییتر - رییس جمهوری - آموزش