یکی از جاذبه های گردشگری که در استان خراسان رضوی وجود دارد شهرستان دررود است که از آب و هوایی مطلوب در منطقه کویری و خشک برخوردار است.
درود در بخش زبرخان از توابع شهرستان نیشابور است و تا شهر مشهد 100 کیلومتر فاصله دارد.
- پوشش عمده مردم بومی شهرستان درود، لباس محلی است که زنان و مردان نیشابور بر تن می کنند.
از لباس های محلی زنانه می توان به سربند، کلاغی، روسری، جلیقه، شلوار، چادر و کفش اشاره کرد.
سادات دررود، دستار سیاه و بدون دنباله می بندند، روحانیان نیمه مسن دستار سیاه دم دار، افراد به حج رفته دستار زرد، کربلایی ها دستار شیری یا قهوه ای می بندند که به آن شال کبریایی هم می گویند.
مردم معمولی هم دستار سفید و کرکی به سر می بندند.
گویش و زبان مردم دررود مردم شهرستان دررود به زبان فارسی گویش می کنند که برای غیربومی های نیشابور این گویش قابل فهم نیست.
اقوام ترک در این شهر سکونت دارند که به زبان ترکی به خصوصی صحبت می کنند که بسیار به زبان فارسی نزدیک است.
کرد های این شهر هم مانند ترک ها، به زبان خودشان یعنی کردی تکلم می کنند، اما در سطح شهر و اماکن عمومی به فارسی حرف می زنند.
معنای واژه دررود چیست؟ به نظر می رسد واژه دَرود از واژه هایی مثل دره رود، دورود، دَه رود و یا دِه رود گرفته شده است.
از آن جایی که رودخانه شهرستان درود از دو رود به وجود آمده و سرچشمه های این دو رودخانه، خانه سفید و دره کمر زرد است که در جایی به نام دو رو به هم رسیده و با یکدیگر ترکیب می شوند، که واژه دو رو یکی از دلایل اصلی برای نام گذاری شهر دررود است که در این نقطه این دو رود به هم می ریزند، البته یک نظر دیگر هم وجود دارد که عده ای معتقدند رودخانه دررود در گذشته های دور از پیوند ده رود کوچک و بزرگ در یک نقطه بوجود آمده است.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازجامعه 24، یکی از باستان شناسان که بر روی تاریخچه شهر دررود تحقیقاتی انجام داده است، دررود را کلمه ای فارسی می داند و معتقد است دررود از ترکیب دو واژه در به معنی باب و رود به معنی نهر تشکیل شده است.
در تاریخی بودن و قدمت نیشابور و همچنین شهرستان دررود جای هیچ شک و بحثی وجود ندارد.
همانطور که اشاره شد آثار باستانی و نوع معماری منطقه دررود گواه منطقی و محکمی برای اثبات این ادعا است که شهر دررود قدمتی طولانی دارد.
کلید واژه ها: شهرستان - دررود - دستار - نیشابور - جاذبه های گردشگری - استان خراسان رضوی - مردم - استان خراسان - مردم معمولی - خراسان رضوی - زبان فارسی - آب و هوایی - لباس محلی - مردم بومی - روحانیان - بومی - محلی - زنان - سیاه - زبان - درود - برخوردار - لباس - شهر مشهد - کربلایی - کبریایی - غیربومی - گردشگری - کیلومتر - تابستان