ارتکاب هر جرمی در جامعه مستوجب مجازات است که یکی از انواع چهارگانه مجازات های اصلی بیان شده در قانون مجازات قصاص است.
ارتکاب هر جرمی در جامعه مستوجب مجازات است که یکی از انواع چهارگانه مجازات های اصلی بیان شده در قانون مجازات قصاص است که قانونگذار در .
- ارتکاب هر جرمی در جامعه مستوجب مجازات است که یکی از انواع چهارگانه مجازات های اصلی بیان شده در قانون مجازات قصاص است.
ارتکاب هر جرمی در جامعه مستوجب مجازات است که یکی از انواع چهارگانه مجازات های اصلی بیان شده در قانون مجازات قصاص است که قانونگذار در قانون مجازات اسلامی بیان کرده است.
قصاص مجازات فردی است که به دیگری جنایتی را وارد کرده است و این جنایت ممکن است به نفس یا به عضو وارد شده باشد که اگر جایت به عضو وارد گردد موجب قصاص عضو می شود و اگر به جان یا نفس وارد گردد قصاص نفس می شود، اما کسانی که می توانند قصاص مرتکب را از دادگاه بخواهند در قانون بیان شده است.
صاحب حق قصاص صاحب حق قصاص در صورتی که قصاص عضو باشد فردی است که جنایت بر او وارد شده است، ولی اگر جنایت بر نفس و قتل باشد حق قصاص او به ارث می رسد.
ولی دم همان ورثه مقتول است به جز زوج یا زوجه که حق قصاص ندارد.
ولی دم همان ورثه مقتول است به جز زوج یا زوجه او که حق قصاص ندارد اگر ورثه مقتول یا همان اولیا دم چند نفر باشند حق قصاص هر یک مجزا و به صورت جداگانه لحاظ می گردد.
حق زوج یا زوجه در قصاص زوج یا زوجه حق قصاص ندارند اگرچه از ورثه مقتول محسوب می گردند، ولی اگر حق قصاص به هر علت تبدیل به دیه شود یا با مال یا حقی بین مرتکب و اولیاء دم مصالحه شود، همسر مقتول نیز از آن ارث می برد و بر طبق قانون مجازات اسلامی اگر بعضی از اولیا دم خواهان قصاص باشند و برخی خواهان دیه باشند همسر مقتول از سهم دیه ارث می برد.
انتهای پیام/
کلید واژه ها: مجازات - قانون مجازات - قانون - قصاص - بیان - یکی از - جامعه - انواع - قانونگذار - قانون مجازات اسلامی - جرمی - مجازات اسلامی - جنایت - قصاص نفس - دادگاه - اسلامی - به جان - دیگری