یک سال بعد از کشف نخستین گور دسته جمعی در مدارس شبانهروزی بومیان کانادا، همچنان حقایق بسیاری درباره این مدارس مخفی مانده است.
خبرگزاری میزان – یک سال پس از کشف بیش از 200 گور بی نشان از دانش آموزان مدرسه شبانه روزی بومیان کانادا در «کمپلوس»، - یک سال بعد از کشف نخستین گور دسته جمعی در مدارس شبانهروزی بومیان کانادا، همچنان حقایق بسیاری درباره این مدارس مخفی مانده است.
خبرگزاری میزان – یک سال پس از کشف بیش از 200 گور بی نشان از دانش آموزان مدرسه شبانه روزی بومیان کانادا در کمپلوس ، اثرات موج دار آن همچنان ادامه دارد و توجه گسترده جهانی را به خود جلب کرده است.
مدرسه مسکونی کمپلوس سرفصل های جهانی درباره این کشف هولناک را در پی داشت و ملل اول (فرست نیشن) در سراسر کانادا را بر آن داشت تا تحقیقات خود را در مورد مدارس بومیان آغاز کنند و همچنین باعث شد تا اطلاعات بیشتری درباره گورهای مشکوک بدون علامت مشخص شود.
این روایت ها همچنان سرفصل ها و گزارش های بین المللی را در سراسر جهان تولید می کنند و خشم بسیاری را برانگیخته اند.
جاستین ترودو ، نخست وزیر کانادا، مری سایمون ، فرماندار کل و سران و مردم بومی روز دوشنبه برای بزرگداشت اولین سالگرد پیدا شدن گورهای بی نشان در محل مدرسه مسکونی سابق کمپلوس گرد هم آمدند.
در این مراسم شعارهایی مبنی بر کانادا تمام سرزمین بومیان است شنیده میشد، که چنین استنباط می کرد که اروپایی های سفیدپوست که چند قرن پیش وارد شدند، سرزمین را از آنها دزدیدند.
139 مدرسه شبانه روزی برای حذف فرهنگ بومی و جایگزینی آن با ارزش های سفید پرستان ایجاد شدند اما داستان آنچه در این مدارس اتفاق افتاد چیزی جز وحشت نیست، همانطور که مدرسه کمپلوس در بریتیش کلمبیا نمونه ای از آن بود.
اخبار مربوط به گورهای بی نشان برای چندین دهه در جوامع بومی منتشر شده بود اما گورهای کمپلوس نخستین گور دسته جمعی بود که از محل مدارس بومیان کانادا کشف شد.
بیشتر بخوانید: گورهای بی نشان بیشتری در سایر مکان های مدارس شبانه روزی پیدا شد؛ نخستین مدارس در دهه 1820 افتتاح شد و حدود 150 هزار کودک عمدتا از سه گروه بومی مجبور به حضور در آنها شدند.
بسیاری مجبور شدند سال ها در مدارسی دور از خانواده خود بمانند.
آخرین مدرسه در دهه 1990 تعطیل شد.
بر اساس گزارش کمیسیون حقیقت و آشتی که تا حدی برای شنیدن داستان های خانواده های کودکان از دست رفته و بازماندگان مدارس شبانهروزی بومیان تشکیل شده بود، حدود چهار هزار و 100 نفر بر اثر سوء استفاده جنسی، روحی و جسمی، بیماری و سوء تغذیه جان خود را در این مدارس از دست دادند.
برخی از کودکان ناپدید شده و دیگر به خانه بازنگشتند، گاهی اوقات کودکان را در این مدارس در گورهای بدون علامت دفن می کردند.
مدرسه شبانه روزی کمپلوس که از سال 1890 تا 1969 در مسئولیت کلیسای کاتولیک فعالیت می کرد، نخستین کشف این گورها را رقم زد اما آخرین مورد نبود زیرا نزدیک به 1300 قبر بدون علامت در مدارس شبانه روزی بومیان در کانادا تاکنون کشف شده و انتظار می رود این آمار افزایش یابد.
انتهای پیام/
کلید واژه ها: گور دسته جمعی - کانادا - بومیان - مدارس - دانش آموزان - شبانه - شبانه روزی - نخستین - روزی - خبرگزاری - مدرسه - جهانی - میزان - حقایق - ادامه دارد - نشان - دانش - اطلاعات - تحقیقات - مسکونی - گسترده - هولناک - ادامه - سرفصل - مورد - آغاز