معاون اجتماعی قوه قضاییه با بیان اینکه اگر امروز می خواهیم با آسیب ها و جرایم مقابله کنیم، چاره ای جز هوشمندسازی سیستم ها و پیگیری از طریق پیشگیری عالمانه موضوعات نداریم، - تاکید کرد: در غیر این صورت تعقیب و مجازات برای متعرضان به حقوق بیت المال از جمله روش های منسوخی بوده که جوامع در دنیا انتخاب کردند و در آن شکست خورده اند.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازایلنا، اصغر جهانگیر در حاشیه مراسم مراسم رونمایی از سامانه پنجره واحد زمین استان البرز گفت: یک نظرسنجی که در اسفند سال گذشته از سوی یک دستگاه انجام شد، نشان داد که بیش از 75 درصد از مردم در موضوع زمین خواری و تغییر کاربری اراضی قائل به این هستند که حاکمیت باید از تمام ظرفیت ها استفاده کرده و به نوعی با این پدیده مقابله کند.
وی با اشاره به افتتاح پنجره واحد زمین در استان البرز اظهار داشت: اگر امروز می خواهیم با آسیب ها و جرایم و مشکلاتی که به نوعی درونی و بیرونی است مقابله کنیم، چاره ای نداریم جز اینکه هوشمندسازی سیستم ها را مدنظر قرار دهیم و از طریق پیشگیری عالمانه موضوعات را پیگیری کنیم در غیر این صورت تعقیب و مجازات برای متعرضان به حقوق بیت المال از جمله روش های منسوخی بوده که جوامع در دنیا انتخاب کردند و در آن شکست خورده اند.
حسین فاضلی هریکندی، رییس کل دادگستری استان البرز در ادامه این مراسم تصریح کرد: استان البرز ویژگی منحصر به فردی دارد و این ویژگی ظرفیت های متعددی را برای استان ایجاد کرده و متاسفانه آسیب هایی را متوجه اراضی ملی و منابع طبیعی و اراضی کشاورزی استان داشته است.
وی ادامه داد: در سه سال گذشته تدبیر خاصی برای صیانت از حقوق عامه به ویژه در بخش زمین در مجموعه قضایی استان البرز انجام شد که نمونه آن تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری بوده است.
رییس کل دادگستری استان البرز با بیان این که این قرارگاه زیرمجموعه شورای حفظ حقوق بیت المال و حقوق اراضی و منابع طبیعی استان است، خاطرنشان کرد: در این قرارگاه پنج حوزه از حوزه حقوق عامه پیگیری می شود و چهار حوزه نیز در این بخش مختص به حوزه زمین است.
به گفته فاضلی هریکندی، شرایط استان البرز از حیث اراضی ملی و تغییر کاربری اراضی کشاورزی به صورتی بود که اگر اقدامی برای تشکیل این قرارگاه انجام نمی شد، از جهت تغییر کاربری غیرمجاز و ویلاسازی قطعا به جای می رسیدیم که استان به شهرستان البرز تبدیل می شد.
وی با اشاره به اقدامات قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری ابراز داشت: در مجموع پنج سال گذشته از سال 94 تا سال 98 کل آزادسازی که در حوزه تغییر کاربری و جلوگیری از تغییر کاربری در استان انجام شده بود، حدود سه هزار و 197 هکتار بوده؛ لذا با تشکیل این قرارگاه از ابتدای سال 99، به تنهایی در سال 99، از تغییر کاربری سه هزار و 873 هکتار اراضی جلوگیری شده است.
رییس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه در سال 1400 این میزان به 9 هزار و 435 هکتار رسیده که این موضوع مربوط به جلوگیری از تغییر کاربری بوده و این نبوده که ساختمانی ساخته و تخریب شود، عنوان کرد: متاسفانه در سال 1400 ، 1.
6 دهم از مساحت کل استان و ده درصد از مساحت کل اراضی کل کشاورزی استان در معرض تغییر کاربری بوده است.
فاضلی هریکندی با بیان اینکه از روش شرکت های دانش بنیان در این بخش استفاده کردیم، یادآور شد: با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان البرز از ابتدای سال 1400 سامانه ای به نام سامانه کشت یار را در استان راه اندازی کردیم که به صورت برخط تغییراتی که در حوزه زمین انجام می شود را درصد کند.
وی افزود: کمتر از یک هفته اقدام مقابله ای برای جلوگیری از تغییر کاربری اراضی با استفاده از این سامانه را صورت خواهیم داد که این موضوع مورد تقدیر رییس قوه قضاییه نیز بوده است.
رییس کل دادگستری استان البرز با اشاره به توفیقات تشکیل قرارگاه صیانت از بیت المال و مقابله با تغییر کاربری در زمینه آزادسازی بستر رودخانه ها بیان کرد: در سال 1399، 13 هکتار آزادسازی صورت گرفته که مخصوصاً این مسئله مربوط به حوزه رودخانه آتشگاه در ساوجبلاغ و چهار رودخانه و طالقان بوده که در سال 1400 این میزان به 16 هکتار رسید.
در زمینه آزادسازی رودخانه ها شاهد افزایش 22 درصدی در آزادی سازی بستر رودخانه ها و تصرفاتی که در این حوزه انجام شده، بودیم.
فاضلی هریکندی با اشاره به دستورات رییس قوه قضاییه در زمینه رودخانه کرج گفت: اقداماتی که در این بخش صورت گرفته بعد از حدود ،80 تا 90 سال بوده است یعنی از ز زمانی که جاده چالوس مورد بهره برداری قرار گرفته است و تصرفاتی شکل گرفته است، لذا سال گذشته ساماندهی در مورد مسئله در دادگستری استان انجام و گزارشی را در این زمینه به رییس قوه قضاییه ارسال شد.
وی اضافه کرد: در ادامه و در جلسه 27 دی ماه سال گذشته شورای عالی قضایی و پس از آن جلسه شورای عالی حفظ بیت المال که در 28 دی ماه همان سال برگزار شد، رییس قوه قضاییه دستور داد که کار آزادسازی بستر رودخانه ها شروع شود و آغاز این موضوع هم با شروع چند فاز از آزادسازی بستر رودخانه کرج در جاده چالوس همراه شد.
رییس کل دادگستری استان البرز با بیان اینکه سال گذشته غریب به هشت هکتار از بستر رودخانه کرج و جاده چالوس آزادسازی شد، اظهار داشت: با توجه به دستور رییس قوه قضاییه، کمیته ای در مورد این موضوع در دادگستری استان تشکیل شد.
هفته جاری نیز مجدد عملیات آزادسازی اراضی رودخانه کرج انجام خواهد شد.
فاضلی هریکندی با اشاره به حوزه آزادسازی اراضی ملی تصریح کرد: ما در سال 99 حدود 36 هکتار آزادسازی اراضی ملی را داشتیم که این رقم در سال 1400 به 803 هکتار رسیده است.
بنابراین ما حدود دو هزار و 119 درصد افزایش درباره آزادسازی اراضی ملی در سال 1400 نسبت به سال 99 داشتیم.
وی با اشاره به بحث کاداستر اراضی ملی خاطرنشان کرد: تا زمانی که اسناد ملی تثبیت نشود و حدود آن مشخص نشود قطعا همیشه باید شاهد مشکلات باشیم.
رییس کل دادگستری استان البرز اضافه کرد: حدود 60 درصد از مساحت کل استان البرز را اراضی ملی و 16 درصد از مساحت استان را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد و مابقی هم اراضی شهری و جاده های موجود هستند.
فاضلی هریکندی با بیان اینکه امروز می توانیم اعلام کنیم که از 349 هزار و 250 هکتار از اراضی ملی استان، کلیه اراضی ملی استان تثبیت شده و اطلاعاتش در سامانه جامع املاک در ثبت، تثبیت و بارگذاری شده است، ابراز داشت: علاوه بر این برای حدود 348 هزار و 154 هکتار از این اراضی، اسناد کاداستی و تک برگی یا حد نگاری صادر شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر 100 درصد اراضی ملی استان تثبیت شده و اسناد تک برگی این اراضی هم صادر شده است.
انتهای پیام/
کلید واژه ها: حقوق بیت المال - استان البرز - پنجره واحد - تغییر کاربری اراضی - بیت المال - آسیب ها - معاون اجتماعی - مراسم رونمایی - مقابله - مجازات - زمین - تغییر کاربری - کاربری اراضی - اصغر جهانگیر - پنجره - جرایم - استان - موضوع - مراسم - هوشمندسازی - امروز - البرز - قوه قضاییه - زمین خواری - یک دستگاه - شکست - آسیب - واحد - حقوق - ظرفیت ها