دستور داده شده موضوع حقوق کارگران در سازمان برنامه و بودجه پیگیری می شود و قرار شده راهی را باز کنند.
وزارت میراث فرهنگی هم به جد دنبال این است که مشکل همکاران پایگاه ها را حل کند.
- دارابی با اشاره به گفتمان معاونت میراث فرهنگی در دوره جدید اضافه کرد: سند چشم انداز و برنامه هفتم توسعه و نیز سند میراث فرهنگی و همچنین سند موزه ها اسناد بالادستی هستند که در حال تدوین است و برای تدوین این اسناد بالادستی از همه پژوهشگران درخواست دارم که ما را یاری کنند.
وی افزود: قانون میراث فرهنگی نیز با حضور کارشناسان و پژوهشگران مورد بررسی قرار گرفته است و برخی از مواد به آن افزوده شده است و بعد از تصویب در دولت به صورت لایحه به مجلس ارائه خواهد شد.
امیدواریم با تصویب در مجلس، به عنوان سند مادر کشور مورد توجه قرار گیرد.
این در حالی است که از همکاران مان خواسته ایم تا سند موزه ها نیز تدوین شود.
معاون میراث فرهنگی کشور گفت: موزه ها کارکرد فرهنگی، علمی، آموزشی، تربیتی و ارتباطی دارند از طرفی مرکز اسناد و مدارک در موزه ها نقش مهمی دارند.
موزه ها همچنین نقش مهمی در تقویت صلح، ایجاد تضارب آرا توجه به خرد جمعی و بیان ریشه های فرهنگی یک جامعه و تبادل فرهنگی در جوامع دارند و چه بهتر که بتوانیم در هر شهر ایران عزیز یک موزه داشته باشیم.
افزایش بودجه موزه ها در سال 1401 / تشکیل انجمن خیرین میراث فرهنگی قائم مقام وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ادامه داد: سال 1401 اعتبارات موزه ها در کشور نسبت به سال قبل دو برابر افزایش یافته است.
من از مجلس تشکر می کنم، اما با توجه به نقش موزه ها با این اعتبارات نمی توانیم نهضت احیای موزه ها را دنبال کنیم.
برای همین انجمن خیرین میراث فرهنگی را ایجاد کردیم و نیز به دنبال سازوکاری برای دریافت کمک هایی از خارج از کشور برای حوزه موزه ها هستیم .
معاون میراث فرهنگی کشور به نقش سایر دستگاه ها در حوزه موزه داری اشاره و خاطرنشان کرد: ایفای مسئولیت های مدنی سایر دستگاه ها از جمله شهرداری و اوقاف می تواند به ما در ایجاد برنامه جدید برای موزه داری در کشور کمک کند.
دارابی گفت: موزه ها در ذیل دیپلماسی عمومی، نقش و جایگاه بزرگی دارند.
برای همین در سال جاری برگزاری نمایشگاه های مشترک با چند کشور را در دستور کار قرار دادیم.
ضمن این که برخی از اشیای گران بها و نفیس را با رعایت تدابیر امنیتی در استان های مختلف به نمایش خواهیم گذاشت.
نمایندگان امضای خود را از طرح جنجالی میراث فرهنگی پس گرفتند دارابی همچنین در جمع خبرنگاران درباره طرح نمایندگان مجلس با عنوان استفاده بهینه از آثار باستانی و گنج ها گفت: نمایندگان مجلس پس از گفت وگوهای ما امضاها را پس گرفتند و قرار شد منتظر قانونِ شرح وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی باشند.
البته جزو وظایف نمایندگان است که طرحی را ارائه کنند، اما همان طور که وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت ما در مشورت آن ها قرار نگرفتیم، اطلاعی هم نداشتیم و از رسانه ها مطلع شدیم.
از همین رو، بیانیه ای 8 ماده ای را به مجلس فرستادم و تصریح کردم که این کارِ نادرستی است.
بعد از گفت وگو با جمعی از آن ها، امضاها را پس گرفتند که تشکر می کنیم.
وی افزود: نمایندگان مجلس در بیانیه ای اعلام کردند ـچون قانون شرح وظایف وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در دستور کار دولت است و قرار است به مجلس برسد منتظر می مانیم تا ببینیم آن لایحه تکلیف این بحث ها را چگونه انجام می دهد.
کاوش و حفاری آثار تاریخی جرم است / حق الکشف بازنگری می شود دارابی تصریح کرد: کاوش، اکتشاف و حفاری طبق قانون، جرم محسوب می شود و فقط در انحصار وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است و به طور جد در قانونی که نوشته ایم این موضوع را لحاظ کرده ایم.
وی درباره موضع وزارت میراث فرهنگی در خصوص فروش اشیاء تاریخی در سایت ها و تبلیغ آن ها، اظهار کرد: قاچاق در بخش های مختلف کشور وجود دارد، حتی در نمایشگاهی هم که به مناسبت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در موزه ملی برگزار شده است به گفته رییس کل موزه ملی که خودش باستان شناس است، برخی از اشیاء به نمایش گذاشته شده اصیل نیست.
قائم مقام وزیر میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: ما در وزارتخانه کمیته تشخیص نفایس را با حضور جمعی از صاحبنظران، کارشناسان و مدیران سرآمد کشور داریم و تشخیص این که کدام بنا و یا اثر نفیس است توسط این کمیته انجام می شود.
یا مثلا درباره تبلیغات فلزیاب که ممنوع است، اما در رسانه های مختلف تبلیغ می شود، به نظر ما این کارها مبنای قانونی ندارد و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هم موافق آن نیست.
برای همین ما به صورت جدی از مرجعیت وزارت میراث، فرهنگی و گردشگری در این زمینه صیانت می کنیم.
دارابی درباره حق الکشف ها با تاکید بر این که مقررات آن نیاز به بازنگری دارد، افزود: کمیته ای تعیین شده تا حق الکشف را به روز کند.
دستگاه های مختلفی از قوه قضاییه تا نیروی انتظامی و نهادهای اطلاعاتی و امنیتی و وزارت میراث فرهنگی در این کمیته عضو هستند، بنابراین به آیین نامه فرادستگاهی نیاز داریم.
آیین نامه تدوین شده، اما با دستگاه های دیگر درحال گفت وگو هستیم تا به طرحی جامع تبدیل شود و براساس آن عمل کنیم.
البته مکانیزم های تشویقی نیز پیش بینی شده است، چون هدف ما این نیست که برای حفاری فراخوان بدهیم و نهضتی راه بیافتد.
منظور این است که اگر کسی در عملیات عمرانی مثلا در جریان سدسازی به آثار تاریخی برخورد کرد مشمول حق الکشف شود، نه این که برنامه حفاری داشته باشند.
کلید واژه ها: میراث فرهنگی - فرهنگی - میراث - اسناد بالادستی - حقوق کارگران - سازمان برنامه و بودجه - پژوهشگران - وزارت میراث فرهنگی - برنامه هفتم توسعه - کارگران - برنامه و بودجه - سازمان برنامه - قرار - برنامه - پایگاه - سند چشم انداز - پرداخت حقوق - میراث جهانی - اسناد - تصویب - تدوین - عقب ماندگی - کارشناسان - مورد - مجلس - حقوق - درخواست - موزه ها - معاونت - دارابی