برهم کنش اتم های فلزات قلیایی با نور، زیربنای کاربردهای ارزشمندی مانند مغناطیس سنج های اﺗمی، ساعت های اﺗمی و حسگرهای کوچک اﺗمی است.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازسرویس علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری،این حسگرهای کوچک اﺗمی می توانند وضوح فضایی را از طریق تغییر میدان نوری در ابعاد کوچک افزایش دهند.
حالت های میدان نزدیک می توانند از طریق روش های متعددی مانند بازتاب داخلی کامل در منشورها، توری های نانوساختار و موج برها ایجاد شوند.
محققان پژوهشکده لیزر و پلاسمای دانشگاه شهیدبهشتی به تازگی در تحقیقات خود، حساسیت طیف سنجی اﺗمی به تغییرات در قطبش را بررسی کرده اند.
آنها با استفاده از ناهمسان گردی بخار اﺗمی فلز روبیدیم در طیف سنجی قطبش موج فزاینده و ردیابی هرگونه تغییر در قطبش امواج از طریق ردیابی سیگنال انتقال اﺗمی انتخاب شده، تغییرات قابل توجهی در طیف جذب مشاهده کردند.
این محققان، طیف های اندازه گیری شده یک میدان ناپایدار قطبی شده ناشناخته را با طیف های شبیه سازی شده قطبش های مشخص مقایسه کردند و حساسیت طیف سنجی اﺗمی را نسبت به تغییرات در قطبش به دست آوردند.
در این پژوهش، بازتاب داخلی پرتو لیزر اصلی از رابط بخار روبیدیم، توسط یک آشکارساز نوری ثبت شد.
علاوه بر این، یک میدان مغناطیسی خارجی در پیکربندی هندسه های مختلف به نمونه اعمال شد.
درنهایت، داده های به دست آمده توسط رایانه، ثبت و تحلیل شدند.
نتایج به دست آمده، پیکربندی نوری مغناطیسی را به عنوان ابزاری برای تعیین تغییرات در قطبش امواج فزاینده در حالت های موجی پیچیده تر در محیط های ناهمسان گرد، تایید می کند.
با توجه به اهمیت و گستردگی کاربری های فناوری لیزر، ستاد فوتونیک، لیزر، مواد پیشرفته و ساخت، از طرح های فناورانه و نوآورانه این حوزه، حمایت به عمل می آورد.
انتهای پیام/
کلید واژه ها: معاونت علمی و فناوری ریاست - تغییر - طیف سنجی - تغییرات - خبرگزاری فارس - کوچک - علم و پیشرفت - معاونت علمی - میدان - نانوساختار - سنجی - خبرگزاری - دانشگاه - مغناطیس - تحقیقات - استفاده - پیشرفت - معاونت - انتخاب - سیگنال - بازتاب - انتقال - افزایش - فناوری - حساسیت - نزدیک - گزارش - داخلی - امواج - فلزات