معاون پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی معتقد است که برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب از سوء استفاده کتاب سازان جلوگیری می کند.
- " از سوم بهمن ماه آغاز شده و تا دهم بهمن ماه ادامه دارد.
به همین بهانه با کاوه خورابه، معاون علمی، پژوهشی انجمن آثار و مفاخر فرهنگی به گفت وگو پرداخته ایم که در ادامه از نظر می گذرانید.
ویروسی که نگاه به زندگی را تغییر داد خورابه در خصوص اهمیت برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران و نقش آن در ارتباط مؤثرتر بین ناشران و مخاطبان، گفت: به نمایشگاه مجازی کتاب باید نگاهی ریشه ای و پایه ای تر داشت.
در واقع ویروس کرونا به ما یادآوری کرد که به همه چیز جور دیگری هم می توان نگاه کرد، می توانیم در همه شیوه های زیستی گذشته بازنگری داشته باشیم.
البته به شرطی که این کار را به درستی انجام دهیم.
به نظر می رسد فضای مجازی در این زمینه کمک حال ما شده باشد.
از روی ناچاری به آن برای دستیابی به امکانات علمی مدد گرفتیم.
وی در ادامه افزود: به واقع خیلی ملموس به سمت فضای مجازی رفتیم.
در این راستا مسئله مکان یا بُعد مکانی را حذف کرده و به استفاده از امکاناتی پرداختیم که همواره امکان دستیابی به بسیاری از موارد را برای عده بسیاری فراهم می کند.
ما در فضای مجازی این امکان را برای همه فراهم می کنیم تا به آثار و کتاب های علمی دسترسی داشته باشند.
در اصل این دسترسی می تواند همگانی تر شود و امکانی را فراهم کند تا این بُعد مکانی و فیزیکال باعث محرومیت علاقه مندان این حوزه نشود.
با این دیدگاه برپایی نمایشگاه مجازی کتاب تهران می تواند حرکت مثبتی باشد.
تجربه سال گذشته نشان داد که از این رویداد فرهنگی استقبال خوبی نیز صورت گرفته است.
در این راه تجربیاتی به دست آمده که می تواند موانع را رفع کرده تا نمایشگاه با امکانات و رضایت مندی هرچه بیشتر برگزار شود.
رویداد فرهنگی که به کام ناشران تازه کار است این پژوهشگر و فعال حوزه فرهنگی با اشاره به اینکه نمایشگاه مجازی کتاب می تواند فرصت یکسانی را برای حضور تمام ناشران فراهم کند، اظهار کرد: فضای مجازی می تواند مشکلاتی را برطرف کند که برخی ناشران به دلایل مختلف برای حضور در نمایشگاه های حضوری داشتند؛ از بین رفتن بُعد فیزیکال و حضور در یک فضای غیرفیزیکی موانع را برداشته و امکان حضور همه ناشران را به وجود آورده است.
این امتیاز به ویژه برای ناشرانی که از لحاظ کمی آثار کمتری دارند یا به لحاظ مالی امکانات لازم را برای شرکت در نمایشگاه ها نداشتند تا غرفه ای فراهم کنند، بسیار ارزشمند است.
وی در ادامه بیان کرد: امکانات و دسترسی نمایشگاه مجازی کتاب برای برخی ناشران شرایطی را فراهم می کند تا بهتر دیده شوند.
همچنین مستقیم تر با مخاطبان شان در ارتباط باشند و محصولات شان را در اختیار قشر هدف قرار دهند.
نهایتا سودی که قرار است از این طریق به دست شان برسد، بدون وجود واسطه در اختیارشان قرار گیرد؛ به این لحاظ من مطمئنم که برپایی نمایشگاه مجازی کتاب به طور ویژه تر باعث خرسندی ناشران تازه کار وآنهایی است که دورتر از مرکز قرار دارند.
کلید واژه ها: نمایشگاه مجازی کتاب - نمایشگاه مجازی - انجمن آثار و مفاخر فرهنگی - نمایشگاه - برگزاری نمایشگاه - مجازی - کتاب - نمایشگاه مجازی کتاب تهران - مفاخر فرهنگی - سوء استفاده - بهمن ماه - برگزاری - استفاده - پژوهشی - فرهنگی - ویروس کرونا - ویروس - انجمن - ادامه - مفاخر - معاون - فضای مجازی - بهمن - توان - آثار - بازنگری - گفت وگو - ناشران - ارتباط - تهران