بسیاری از اساتید، تجربه تدریس دروس به صورت آموزش الکترونیکی را نداشتند و در بحران اولیه آموزش مجازی با مسائلی مانند عدم آشنایی با تدریس غیرحضوری و مشکل ارزشیابی دقیق دانشجویان مواجه شدند.
- در شرایط بحران کووید-19، با توجه به نبود آمادگی مراکز آموزشی در تأمین بستر آموزشی مناسب و ناآشنایی مدرسان با شیوه های آموزش مجازی، آن ها را با چالش های جدی مواجه کرد که البته در گذر زمان، برخی از اساتید دانشگاه تهدیدهای وارد شده را به یک فرصت نوآوری در آموزش تبدیل کردند.
رعنا آب جار، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در مقاله تبیین تجارب اساتید دانشگاه از چالش ها و فرصت های آموزش مجازی در دوران بحران کووید-19؛ یک مطالعه کیفی که تابستان 1400 در مجله توسعه آموزش در علوم پزشکی به چاپ رسید در ارتباط با بررسی چالش های اساتید در آموزش مجازی در دوران کرونا، دو طبقه اصلی موانع فردی در کارآمدی آموزش مجازی و مدیریت سازمانی را تدوین کرد.
بحران های اولیه آموزش مجازی کدام اند؟ تا قبل از بحران پاندمی بیماری عفونی کووید-19، تنها برخی از دانشگاه ها و گاهاً تنها در برخی از دروس، کلاس های درس به شکل غیرحضوری برگزار می شد و در بستر آموزش مجازی تدریس انجام می شد.