کل اعتباری که نهادهای حوزوی از محل بودجه عمومی دریافت می کنند در حدود 5 هزار میلیارد تومان است که بخش عمده آن در حدود 2800 میلیارد تومان نیز حق بیمه طالب است که مبلغی از آن به صندوق دولت بازمی گردد.
- مرکز پژوهش های مجلس در بررسی بودجه نهادهای دینی و مذهبی تاکید کرد؛ برخی نهادهای دینی تبلیغی نظیر دفتر تبلیغات حوزه علمیه، گرچه با افزایش اعتبارات مواجه بوده اند اما رشد 1/8 درصدی تکافوی نیازهای اولیه این دستگاه را نیز نمی دهد.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازمرکز پژوهش های مجلس، پرداختن به بودجه نهادهای دینی، ازآن رو اهمیت دارد که این نهادها، فعالیت های مختلفی را در حوزه آموزش، پژوهش، تبلیغ و ترویج دین پیگیری می کنند.
حمایت و توسعه برنامه ها و ظرفیت این دستگاه ها، کمک شایانی به توسعه و بسط فرهنگ اسلامی براساس منویات اسناد بالادستی و سیاست های کلی نظام خصوصاً بیانیه گام دوم انقلاب خواهد کرد.
براساس ماده 37 قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور به منظور زنده و نمایان نگهداشتن مبانی اسلام ناب محمدی (ص) و اندیشه دینی، سیاسی و فرهنگی و سیره عملی حضرت امام خمینی )ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و برجسته کردن نقش ایشان به عنوان یک معیار اساسی در سیاستگذاری ها و برنامه ها و تسری آن به مجموعه ارکان نظام و نیز انتقال آن به