مدرس حوزه علمیه، ضمن تشریح دیدگاه میرزا مهدی اصفهانی درباره حقیقتِ انسان اظهار کرد: رابطه علم و عقل از دیدگاه ایشان، از جهت وجودشناختی یک حقیقت بیشتر نیست؛ - یعنی همانطور که عقل نوری است که به انسان داده شده، علم هم نوری است که انسان به اعطای الهی دارای آن می شود و این نورها از جهت ذات با هم تفاوتی ندارند.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار ایکنا، حجت الاسلام والمسلمین محمد بیابانی، مدرس حوزه علمیه، امروز دوشنبه 27 دی ماه در کارگاه ماهیت عقل، چیستی و قلمرو که از سوی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه برگزار شد سخنرانی کرد.
در ادامه متن سخنان وی را می خوانید: نکته مهم در ارتباط با مکتب تفکیک این است که منظور ما از این مکتب، معرفت و دیدگاه خاصی است که از ناحیه میرزا مهدی اصفهانی در حوزه علمیه مشهد شکل گرفته و دامنه آن توسط شاگردانشان در حوزه مشهد و حوزه های دیگر و نیز در دانشگاه ها تداوم یافته و امروزه به گونه ای شده که اقبالی از سوی اندیشمندان به آن رخ داده است؛ اعم از آنهایی که برای این اندیشه احترام قائل بودند و خواستند آن را تقویت کنند یا آنها که به دیده انتقادی و علمی نگاه کردند.
حقیقت انسان در مکتب تفکیک آنچه از آثار میرزامهدی اصفهانی درک کرده ام این است؛ در ارتباط با حقیقت انسان معتقدند که انسان، کمالات نوری را از ناحیه پروردگار دارا می شود و ا