معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استفاده از هنر دیجیتال را بستر مناسبی برای طرح و حل مسایل و مشکلات، عنوان کرد.
- ایسنا/آذربایجان شرقی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، استفاده از هنر دیجیتال را بستر مناسبی برای طرح و حل مسایل و مشکلات، عنوان کرد.
غلامرضا غفاری، صبح پنجشنبه 14 اسفند در ارتباط زنده با مراسم مجازی اختتامیه دومین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال در دانشگاه هنر اسلامی تبریز، اظهار کرد: فعالیت موثر دومین جشنواره ملی هنرهای دیجیتال، فرصتی برای بهره مندی از ظرفیت های موجود در این عرصه و حوزه ی نوین بوده و حضور آن اجتناب ناپذیر است.
وی با اشاره به اینکه با هوشمندی بهتر و بیشتر، اثرگذاری و بهینه سازی می توان اثرات چنین جشنواره ای را بیشتر کرد، گفت: جشنواره هنرهای دیجیتال، فرصت مناسبی است که صاحبان اندیشه مسایل و موضوعات این حوزه را مورد واکاوی و تامل بیشتر قرار دهند.
وی ادامه داد: وزارت علوم، خانواده بزرگی از نظام آموزشی کشور را شامل می شود و سعی دارد با استفاده از این فرصت و با توجه به ظرفیت های موجود و با این نگاه که امروزه هنرهای دیجیتال، بخش مهمی از فعالیت ها و اقدامات را تشکیل می دهد و می تواند مخاطبان بیشتری به ویژه در بدنه جدید نسل دانشگاهی داشته باشند، حوزه هنر را کلیدی تر و موثر و حوزه ی گسترده ای نسبت به حوزه های دیگر می داند.
غفاری افزود: زبان هنر، زبان جذاب و شیوایی برای بیان و توضیح مسایل اجتماعی و فرهنگی بوده و می تواند مخاطبان بیشتری داشته باشد و به لحاظ فناوری، تکنولوژی و بستری که این مجموعه خود را با آن تعریف می کند، بستر خوبی برای نسل جوان و دانشجویان است.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازایسنا، وی گفت: آسیب های اجتماعی بین جامعه دانشگاهی هرچند نسبت به لایه های دیگر از نرخ شیوع کم تری برخوردار است، اما اهمیت بیشتری نسبت به سایر لایه ها داشته و نقش مرجعیتی دارد و خودش را صرفا در دانشگاه تعریف نمی کند، بلکه اثر آن در بیرون دانشگاه هم احساس می شود.
وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان امور اجتماعی وزارت کشور و معاونت احتماعی وزارت عتف، اظهار کرد: فعالیت هایی بر همین مبنا تعریف شده که استفاده از هنر دیجیتال در راستای کاهش مسایل اجتماعی و آگاهی بیشتر در بستر فضای مجازی و شیوه های نوین ارتباطی که در حوزه هنرهای دیجیتال تعریف می شود، یکی از آن فعالیت ها است.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تاکید کرد: در عصر فعلی، چرخش، دگردیسی و دگرگونی را تجربه می کنیم به نام چرخش دیجیتال که جنبه ها و مناسبات اجتماعی و بسیاری از دوگانگی ها را مانند دولت و جامعه، سیاست و اقتصاد، فرهنگ و سیاست، فرهنگ و اجتماع، تولید و نصرف، ذهن و اذهان اجتماعی، فراغت و کار، فرهنگ و طبیعت را دچار تغییر کرده است.
وی با اشاره به سهم فناوری های نوین اطلاعاتی و ارتباطی در تغییرات بوجود آمده و مهم شدن حوزه های سایبرنتیک، فناوری های اتوماسیون و هوش مصنوعی، گفت: اگر چه در ابتدا رایانه های شخصی و بهره گیری از آن ها در محل کار و منزل مد نظر بود، امروز این ابزارها و فناوری ها چسبیده به هر کنشگر و همراه آن هستند.
وی افزود: امروز، شبکه های جهانی وب و گوشی های هوشمند، سیستم های اطلاعات و شبکه های اجتماعی و تبلیغات هدفمند دیجیتال و ورود این صنعت و توجه به آن و بهره گیری از آن در عرصه هنر حکایت از آن دارد که با جهانی تازه و با ظرفیت، امکانات جدید و مدرن مواجه هستیم و این تحول موجب نگاه های مختلفی اعم از خوشبینانه و بدبینانه شده است.
غفاری خاطرنشان کرد: افراز خوشبین به فناوری های نوین بر این نکته تاکید دارند که دنیای دیجیتال با فناوری هایی که عرضه کرده جهان را دگرگون ساخته و صورت های جدیدی را از عرصه های مختلف به ما گشوده و موجب صورت بندی تازه در عرصه های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی شده است که از آن تحت عنوان شیوه های تازه و نوین در حوزه فرهنگ مشارکتی و کنشگری های شبکه ای یاد می شود.
وی تاکید کرد: امروز باید از نوعی دارایی و سرمایه دیجیتالی یاد کنیم که با استفاده از آن می توانیم بخشی از نابرابری ها و شکاف هایی را که در مناطق مختلف وجود دارد، مورد تبیین و تحلیل قرار دهیم؛ جنس این فعالیت و انقلاب اینترنتی به گونه ای است که به دلیل سیال بودن، اثرگذاری های فرازمانی و فرامکانی زیاد، سرعت تغییر زیادی دارد.
وی، انسانیت زدایی، خودبیگانگی، رفتن به سمت انزوا، فاصله گرفتن از شبکه های ارتباطی و رسیدن به جامعه ای نظارتی را از ویژگی های منفی فناوری های نوین از دیدگاه افراد بدبین به این ابزارها، برشمرد.
معاون فرهنگی اجتماعی وزارت علوم متذکر شد: شاهد تحولات بزرگ و شگرفی هستیم و ابژه های جدیدی هم در پرتو این دگرگونی حاصل می شود، بر این مبنا باید جریان دیجیتالیسم را در حوزه کنشگری و سازماندهی فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی لحاظ کرده و آن را موثر و امری اجتناب ناپذیر بدانیم.
انتهای پیام
کلید واژه ها: دیجیتال - جشنواره - معاون فرهنگی - جشنواره ملی - استفاده - مشکلات - اجتماعی - تحقیقات - فرهنگی - بستر - دانشگاه هنر - فرصت مناسبی - معاون - وزارت - بهینه سازی - هنر اسلامی - اختتامیه - فرصت - دانشگاه - غلامرضا - پنجشنبه - اندیشه - فعالیت - اسلامی - ارتباط - ظرفیت - مراسم - اسفند - اشاره - مجازی