دانشمندان همگی اتفاق نظر دارند که در ورای کره زمین، کره مریخ بهترین مکان برای یافتن شواهدی از حیات فرازمینی است اما این بدین معنا نیست که سیاره سرخ تنها مکانی است که می توان حیات را در آن جستجو کرد.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازهمشهری آنلاین، ایسنا و به نقل از ساینس آلرت، به جز سیارات فراخورشیدی که به عنوان سیارات دارای پتانسیل سکونت تشخیص داده شده اند سیارات واجد شرایط دیگری نیز در در حالی که بررسی سطح تیتان می تواند سرنخ هایی در مورد آغاز و تکامل حیات در منظومه ی شمسی بدهد اما رسیدن به آن و بررسی آن کار دشواری است.
علت آن جو تیتان است که با غبار متراکم فوتوشیمیایی پوشیده شده و باعث پراکندگی نور می شود.
لئو گراس و ناتالی کاراسکو در مقاله ای که منتشر کرده اند توضیح دادند: جو تیتان از نانوذراتی تشکیل شده که شامل ترکیباتی متنوع و پیچیده از مولکول های آلی از جمله کربن، هیدروژن و نیتروژن است.
این مولکول ها در طی زنجیره ای از واکنش ها شکل می گیرند، هنگامی که تشعشعات کیهانی و فرابنفش به ترکیبی از متان، نیتروژن و گازهای دیگر در جو تیتان برخورد می کند.
در نتیجه هنوز چیزهای زیادی هست که دانشمندان درباره ی روند تشکیل جو تیتان نمی دانند از جمله ساختار شیمیایی دقیق مولکول هایی که این غبار را ایجاد می کنند.
برای دهه ها اخترشیمی شناسان آزمایش هایی با مولکول های آلی مشابه به نام تولین (tholin) انجام می دادند.
تولین از کلمه ی یونانی برای غبارآلود گرفته شده است.
تولین به دسته ی بزرگی از ترکیبات آلی کربن دار گفته می شود که در اثر تابش تشعشعات کیهانی و فرابنفش" تشکیل می شوند.
این مولکول ها در منظومه ی شمسی خارجی وجود دارند و به طور معمول در سیارات یخی یافت می شوند زیرا سطح این سیارات از یخ متان تشکیل شده و در برابر اشعه قرار دارد.
وجود آن ها به وسیله ی بررسی رنگ قرمز سیاره و یا وجود لکه های قهوه ای قابل تشخیص است.
برای انجام مطالعه گروه تحت هدایت شولز و میلارد آزمایشی انجام دادند که طی آن تولین را در مراحل مختلف تشکیل در محیط آزمایشگاه بررسی کنند.
گراس و کاراسکو توضیح دادند: ما یک استیل بدون لک را درون ترکیبی از متان و نیتروژن شناور کردیم و سپس واکنش های شیمیایی از طریق تخلیه الکتریکی انجام دادیم تا شرایط جوی تیتان را شبیه سازی کنیم.
سپس بیش از 100 مولکول تولین "تیتان" ایجاد شده را در آزمایشگاه مان در زوریخ تحلیل کردیم و تصاویری با وضوح اتمی از حدود 12 تای آنها توسط میکروسکوپ اتمی حرارت پایین تهیه کردیم.
با بررسی مولکول ها در ابعاد مختلف این گروه توانست تصاویری از مراحل مختلف تشکیل این غبار به دست آورد و همچنین شکل شیمیایی آن را بفهمد.
کانر ای نیکسون می گوید: این مقاله استفاده ی جدیدی از تصویربرداری میکروسکوپی در ابعاد اتمی را نشان می دهد که با آن می توان ساختار پیچیده، چندحلقه ای مولکول های آلی را بررسی کرد.
روش های قبلی مثل طیف سنجی جرمی ارتباط نسبی بین عناصر را نشان می داد.
اما ساختار و پیوندهای شیمیایی را نشان نمی داد.
برای اولین بار ما توانستیم ساختار ترکیباتی مشابه ترکیبات جو تیتان را مشاهده کنیم و این ابزاری جدید برای بررسی مواد نجومی از جمله شهاب سنگ ها و نمونه هایی که از فضا به زمین می آیند خواهد بود.
این نتایج همچنین می تواند به کشف راز چرخه ی هیدرولوژی مبتنی بر متان این قمر کمک کند.
این چرخه در روی زمین شامل چرخه ی جابه جایی آب در دو حالت بخار و مایع است.
در تیتان این چرخه با متان انجام می گیرد که از گاز متان تبدیل به متان مایع شده و به صورت باران باریده و دریاچه های هیدروکربنی معروف تیتان را تشکیل می دهند.
این گروه در این تحقیقات می توانند نقش غبار شیمیایی موجود در جو را در این چرخه ی متان مشخص کنند و اینکه آیا این نانوذرات می توانند بر روی دریاچه های تیتان شناور باشند یا خیر.
علاوه بر آن این یافته ها نشان می دهد که آیا ذرات جوی مشابه نقشی در تشکیل حیات میلیاردها سال پیش در زمین داشته اند یا خیر.
دریاچه های تیتان گراس و کاراسکو می گویند: ساختارهای مولکولی که از آن ها تصویربرداری کرده ایم به خوبی می توانند قصد دارد در سال 2030 یک هواگرد رباتیک را به تیتان بفرستد تا سطح و جو آن را بررسی کند و به دنبال نشانه هایی از حیات بگردد.
مانند همیشه در این مدت کارهای نظری و آزمایش هایی انجام خواهد شد تا دانشمندان بتوانند تمرکزشان را بر روی نقاطی خاص قرار دهند تا احتمال یافتن آن چه که می خواهند را افزایش دهند.
کلید واژه ها: سیارات - سیارات فراخورشیدی - حیات - تیتان - حیات فرازمینی - زمین - تشکیل - بررسی - دانشمندان - سیاره سرخ - مکان - توان - پتانسیل - نیتروژن - هیدروژن - زمین در - قمر زحل - مولکول - منظومه - همشهری - بهترین - مکانی - سکونت - منتشر - گزارش - شرایط - متنوع - دیگری - اتفاق - تکامل