همه چیز از یک دورهمی مجازی شروع شد.
بیماری «کوویدـ 19» که از گرد راه رسید، بساط دورهمی ها و بسیاری از اجتماعات جمع شد.
- ساقی قاسیمان ، مسئول گروه طریقه الجنت ، این را می گوید و ادامه می دهد: با تعطیل شدن بسیاری از کارها تصمیم گرفتیم جلساتمان را مجازی برپا کنیم.
یک گروه چندنفره بسیجی هستیم که اغلب در پایگاه بسیج مسجد پیغمبر(ص) یا سرای محله کارون یا در منزل یکدیگر برای انجام کارهای خیر دور هم جمع می شدیم.
اما فعالیت های مجازی حال و هوای بسیاری از کارهایمان را تغییر داد.
همراه بچه ها در فضای مجازی جلسات دعا و قرآن خوانی برگزار می کنیم.
هربار یک نفربانی مراسم می شود و هزینه اش را برای کمک به نیازمندان کنار می گذاریم.
این همسایه ما در خیابان کارون درباره استقبال گرم از برپایی برنامه های مذهبی در میان اهالی چنین تعریف می کند: با جمع آوری مبالغی که مردم برای جلسات قرآنی، خیرات اموات و نذورات شان پرداخت می کنند، برای نیازمندان سبد ارزاق تهیه و آن را در میان افراد نیازمند محله توزیع می کنیم.
البته زنجیره فعالیت های خانم های همسایه ما فقط به تهیه ارزاق محدود نیست.
به گفته قاسمیان، تهیه سیسمونی و فراهم کردن شرایط کار و اشتغال برای زنان سرپرست خانوار، تهیه هزینه دارو و درمان و پخت و توزیع غذا در میان نیازمندان بخش دیگری از فعالیت گروه طریقه الجنت است.
تأمین هزینه جاری زندگی مردم در این روزهای سخت با تحمل هزینه های سنگین اقتصادی بیش از هر چیزی نیاز به دلگرمی دارند.
چند وقت پیش، بر اثر یک بی احتیاطی، خانه یکی از همسایه ها آتش گرفت.
تصورش را بکنید، در این شرایط ویژه که همه در قرنطینه و دل نگران سلامتی شان هستند، چنین مشکلاتی هم پیش بیایید.
دلجویی از این خانواده و کمک برای تهیه لوازم مورد نیازشان ساده ترین کاری است که می توان انجام داد.
معصومه نصرانی فرمانده بسیج پایگاه مسجد پیغمبر(ص)، این ماجرا را تعریف می کند و می گوید: بیماری کرونا همه کارها را تعطیل کرده است.
اما زندگی همیشه جاری است.
پس کارهای خیریه هم تعطیل بردار نیستند و باید در حد توان گره از مشکلی باز کرد.
نصرانی معتقد است در این روزهای سخت باید در کنار هم باشیم و قدر یکدیگر را بدانیم.
برای مثال رسیدگی به وضعیت سالمندان و مادران شهدا هم از جمله فعالیت های مهم بچه های گروه در این ایام است.
او توضیح می دهد: کارها را میان اعضای گروه تقسیم کرده ایم و هرکسی مسئولیتی را عهده دار است.
برای مثال، چند نفری هستیم که به خانه سالمندان یا مادران شهدا سر می زنیم.
اگر مادر یا پدری نیاز به رسیدگی درمانی مانند تزریقات و خرید دارو داشته باشند یا برای خانه خریدی لازم باشد، بچه ها برای حفظ سلامتی این پدران و مادران ارزشمند در شرایط شیوع بیماری، کارهای آنها را انجام می دهند.
خرید قسطی از کاسبان این روزها کرونا هست و بسیاری از جشن ها و شادی ها متوقف شده است.
اما سنت ازدواج به جای خودش باقی است.
شروع زندگی به مهیا کردن اسباب اولیه زندگی نیاز دارد.
پدرهای زیادی درآمدشان محدود است یا به دلیل بیماری کرونا و بیکاری دستشان خالی است.
تهیه جهیزیه با همراهی خیّران از دیگر فعالیت های مهم گروه طریقه الجنت است که خانم رضامند از دیگر اعضای گروه به آن اشاره می کند: هزینه لوازم برقی در نوسان است و قیمت اجناس دائم رو به افزایش.
خرید جهیزیه در این شرایط کار چندان راحتی نیست.
اما در این میان، کاسبان باانصافی هستند که کمک حال اعضای گروه اند و اجناس را با قیمت مناسب حساب می کنند.
یا حتی بعضی از اعضا با اعتباری که در محله و میان کاسبان دارند، جنس قسطی می خرند و در اختیار فرد نیازمند قرار می دهند.
برای مثال، در بین همسایه ها بانوانی بودند که نیاز به کار داشتند؛ برای آنها به همت خیّران دستگاه سبزی خردکن، چرخ خیاطی و لوازمی از این قبیل تهیه کردیم تا به خودکفایی برسند.
کلید واژه ها: مجازی - دورهمی - کارها - کمک به نیازمندان - کارون - فضای مجازی - نیازمندان - سرای محله - تعطیل شدن - بسیج - گروه - قرآن - استقبال - خیابان - برگزار - برنامه - نذورات - فعالیت - بیماری - پایگاه - همسایه - پرداخت - بچه ها - مذهبی - اهالی - هزینه - تصمیم - تغییر - بسیجی - مراسم