مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور سازمان شیلات کشور ضمن اشاره به اینکه امسال 49 هزارتن میگو در کشور تولید شد اعلام کرد که با اقدامات انجام شده و همکاری مشترک با سازمان دامپزشکی خسارت ناشی از بیماری لکه سفید میگو به حداقل ممکن کاهش یافت و تنها 10 تا 13 درصد مزارع درگیر [.
- مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور سازمان شیلات کشور ضمن اشاره به اینکه امسال 49 هزارتن میگو در کشور تولید شد اعلام کرد که با اقدامات انجام شده و همکاری مشترک با سازمان دامپزشکی خسارت ناشی از بیماری لکه سفید میگو به حداقل ممکن کاهش یافت و تنها 10 تا 13 درصد مزارع درگیر […] مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور سازمان شیلات کشور ضمن اشاره به اینکه امسال 49 هزارتن میگو در کشور تولید شد اعلام کرد که با اقدامات انجام شده و همکاری مشترک با سازمان دامپزشکی خسارت ناشی از بیماری لکه سفید میگو به حداقل ممکن کاهش یافت و تنها 10 تا 13 درصد مزارع درگیر این بیماری شدند.
وحید معدنی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی با بیان اینکه در 5 استان کشور پرورش میگو انجام می شود، گفت: 4 استان جنوبی هرمزگان، بوشهر، خوزستان و سیستان و بلوچستان و یک استان شمالی گلستان تولید کننده میگو در کشور هستند که البته سهم قابل توجهی از تولید میگو یعنی بیش از 90 درصد تولیدات متعلق به استان های هرمزگان و بوشهر است.
وی ادامه داد: براساس برنامه ششم توسعه قرار بود که امسال تولیدات میگو در کشور به رقم 52هزارتن برسد اما با فرازو نشیب های اقتصادی و شیوع کرونا با تولید 49 هزارتن میگو و حدود 6 درصد کمتر از برنامه به کار خود پایان دادیم و در حال برنامه ریزی برای تولید میگو در سال 1400 هستیم.
مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور کشور اضافه کرد: برای سال 1400 تولید 60 هزارتن میگو پیش بینی شده است اما این مهم با ایجاد تمهیدات لازم محقق می شود.
فعالیت 37 مرکز تکثیر لارو میگو در کشور وی با بیان اینکه اولین حلقه در زنجیره تولید میگو تولید لارو میگو است، اظهار کرد: تولید مولدین میگو و استحصال لاروهای مناسب از آن ازجمله اقدامات مهم در زنجیره تولید میگو است.
در کشور بیش از 35 واحد مرکزتکثیر لارو در استان های بوشهر و هرمزگان فعال هستند و دو مرکز نیز در استان سیستان و بلوچستان و در شهرستان چابهار فعالیت می کنند.
استان های خوزستان و گلستان نیز در سال 1399 واحد تکثیر فعال نداشتند.
10تا 13 درصد مزارع میگو امسال درگیر بیماری لکه سفید شدند معدنی در پاسخ به این سوال که آیا امسال گزارشی از شیوع بیماری لکه سفید در مزارع داشته اید یا خیر؟ گفت: امسال بیماری لکه سفید در برخی از مزارع گزارش شد ولی با همکاری مشترکی که با سازمان دامپزشکی به عنوان متولی پیشگیری و درمان بیماری ها داشتیم توانستیم خسارت ناشی از این بیماری را به حداقل ممکن کاهش دهیم.
سال قبل بخش زیادی مزارع میگو در استان گلستان درگیر بیماری لکه سفید شدند ولی امسال حتی یک مورد هم گزارش این بیماری را در استان گلستان نداشتیم به گفته وی 10 تا 13 درصد مزارع کشور امسال درگیر بیماری لکه سفید شدند ولی با برداشت به موقع از خسارت زیاد به این مزارع جلوگیری شد.
این مقام مسئول در سازمان شیلات در بخش دیگری از صحبت هایش به صادرات میگو نیز اشاره کرد و گفت: میگوی ایران به کشورهای حاشیه خلیج فارس و بخشی از اروپا صادر می شود.
سال 1392، 50 میلیون دلار ارز حاصل از صادرات میگو به کشور بازگشت و این رقم در سال 1398 به 146.
5 میلیون دلار رسید.
آمار صادراتی سال 1399 نیز هنوز نهایی نشده است.
فعالیت آبزی پروری نیاز به دریافت استعلامات هشت گانه دارد وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا سازمان شیلات اجازه احداث استخرهای پرورش میگو و فعالیت آبزی پروری در سواحل جنوبی و میراث های طبیعی ثبت شده را می دهد، گفت: به طور کلی هرگونه فعالیت آبزی پروری تابع دریافت مجوز از سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی است.
یعنی هرمتقاضی که بخواهد اقدام به فعالیتی در این زمینه کند بایستی از طریق سامانه پنجره واحد درخواست خود را به سازمان نظام مهندسی اعلام و مطابق مقررات اقدام می شود.
معدنی افزود: از طرفی وقتی قرار است با فعالیت فردی موافقت شود بایستی آن فرد استعلامات هشت گانه از سازمان های میراث فرهنگی، منابع طبیعی، امور اراضی، جنگل ها و مراتع، ادارات آب و گاز و .
را به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ارائه دهد و این دستگاه ها مشخص کنند آیا فرد امکان فعالیت آبزی پروری در آن منطقه طبق ضوابط مشخص را دارد یا خیر.
خارج از این فرآیند هیچ عرصه ای ازمنابع طبیعی در کشور واگذار نمی شود و اگر استعلامات دریافت نشود مجوزی صادر نمی شود.
مدیرکل دفتر امور میگو و آبزیان شور کشور در پایان گفت: توسعه، تکثیر و پرورش میگو با توجه به جوان بودن این فعالیت در کشور همچنان نیازمند حمایت های لازم در حوزه های مختلفی همچون ایجاد واحدهای تولید مولدین عاری از بیماری های خاص، انجام پایلوت های آزمایشی برای بررسی و ترویج روش های نوین تولید، امکان بهره مندی متقاضیان از تسهیلات ارزان قیمت، حمایت و پشتیبانی در قالب توسعه بیمه فراگیر از مبدا تولید، تخصیص اعتبارات به منظور مهندسی مجدد مجتمع های میگو، توسعه کیفی تولید غذای میگو در کشور، اجرای آموزش های تخصصی و کاربردی برای بهره برداران و کارشناسان و انجام پژوهش های کاربردی در زمینه تولید در محیط های گلخانه ای است.
کلید واژه ها: بیماری لکه سفید - سازمان دامپزشکی - میگو - لکه سفید میگو - سازمان - سازمان شیلات - همکاری مشترک - کشور - دامپزشکی - بیماری - اقدامات - آبزیان - همکاری - مدیرکل - سفید - تولید - درگیر - اعلام - مزارع - مشترک - اشاره - امسال - شیلات - خسارت - کاهش - درصد - دفتر