در حال حاضر شرکت هایی مانند مایکروسافت، آمازون و گوگل که در حوزه سرویس ابری فعال هستند سالانه رشدی 50 تا 100 درصدی دارند، - از این رو راه اندازی و توسعه دیتا سنتر در ایران می تواند رشد بالقوه آی سی تی را برای ایران به همراه بیاورد.
به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرنگار خبرگزاری موج، یکی از برنامه های که در سال های اخیر مورد توجه کشور قرار داشته توسعه بازار آی سی تی" بوده، چراکه هم اکنون پیش بینی می شود که حجم بازار 300 تا 500 میلیون دلاری آی سی تی ایران قابلیت رشدی 20 برابری دارد که سالانه 10 درصد به حجم آن افزوده خواهد شد.
بر همین مبنا وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ظرفیت بالقوه بازار ایران در بخش آی سی تی را 12 تا 15 هزار میلیارد تومان عنوان کرده است که با اجرای پروژه های ابری و توسعه دیتا سنترها محقق می شود و می تواند اشتغالی 120 هزار نفری را سالانه برای کشور به همراه داشته باشد.
در همین راستا پروژه و رییس مرکز تحول دیجیتال در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه پروژه ابر ایران با ارزیابی سه مرحله ای انجام شده، گفت: برای اجرای این پروژه ابتدا توان اجرایی، توان مالی و پیشنهادات فنی و تجاری ارزیابی شده و در نهایت تجارب کنسرسیوم برای اجرای چنین طرحی ملاک عمل قرار گرفته است.
فرزانه ابوالفضل با اشاره به اینکه در پروژه ابر ایران حجم نهایی هنوز تعریف شده است، تصریح کرد: با راه اندازی این دیتا سنتر تنها بستری برای توسعه بازار آی سی تی فراهم می شود و این به معنای شروع بازار است و از آنجایی که روند دنیا نشان می دهد که بخش آی سی تی به شدت در حال توسعه است می توان چشم انداز مثبتی ترسیم کرد او با بیان اینکه پروژه ملی ابر ایران با سرمایه گذاری 2 هزار و 400 میلیارد تومانی اجرا خواهد شد، گفت: این پروژه پس از برگزاری مزایده با همکاری دولت و بخش خصوصی اجرا می شود که بر مبنای آن دولت هیچگونه سرمایه ای مالی جدیدی به پروژه وارد نخواهد کرد و کنسرسیومی که اجرای پروژه را به عهده گرفته است تجهیزات مورد نیاز را تامین خواهد کرد و در مدت 7 سال از آن بهره برداری می شود که در این مدت دولت هم از منافع پروژه بهره مند می شود و در نهایت تجهیزات متعلق به دولت خواهد بود.
پروژه مقدمه ای برای توسعه زیرساخت رییس مرکز تحول دیجیتال با تاکید بر اینکه اجرای این پروژه مقدمه ای برای توسعه زیرساخت خدمات آی سی تی در ایران خواهد شد، گفت: از آنجایی که تامین تجهیزات نیز در این پروژه تعریف شده، به طور قطع به توسعه زیرساخت های دیتا سنتر در ایران کمک می کند و همچنین گامی در مسیر تمرکززدایی دیتا سنتر از تهران خواهد بود، چراکه در این پروژه دو منطقه تعریف شده که استان های مختلفی مشارکت می کنند.
ابوالفضل با تاکید بر اینکه گزارش های IDC حاکی است که بیش از 30 درصد خدمات سنتر زیر ساخت دیتا سنتر در دنیا به سمت ابر رفته است، تصریح کرد: روند هر ساله استفاده از ابر در دنیا صعودی است و این نسبت با رشد 10 درصدی بازار آی سی تی همراه است.
رشد بالقوه آی سی تی ابوالفضل با تاکید بر اینکه رشد برخی شرکت ها در دنیا بیشتر از بقیه رقبا است، اظهار کرد: شرکت هایی مانند مایکروسافت، آمازون و گوگل که در حوزه بوده است، اظهار کرد: در چنین شرایطی اجرای این پروژه می تواند به استارت آپ ها کمک کند تا بتوانند برنامه های خود را در بستر شبکه با هزینه کمتری اجرا کنند.
قائم مقام مدیرعامل شرکت آسیاتک با اشاره به اینکه راه اندازی ابر ایران ارائه خدمات به بخشی های دولتی را هم تسهیل خواهد کرد، اظهار کرد: به طور قطع اجرای چنین پروژه ای نه تنها دریافت خدمات برای شرکت های دولتی را تسهیل می کند به دلیل حفظ محرمانگی اطلاعات می تواند مزیت های زیادی را برای این شرکت ها به همراه داشته باشد.
کلید واژه ها: وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - سالانه - ارتباطات و فناوری اطلاعات - ایران - ابری - توسعه - بازار - 100 درصدی - فناوری اطلاعات - وزیر ارتباطات - میلیارد تومان - درصد - توسعه بازار - بازار ایران - پروژه - همراه - راه اندازی - هزار - کشور - ارتباطات - فعال - شرکت - خبرگزاری - در ایران - پیش بینی - اطلاعات - خبرنگار - میلیارد - میلیون - برنامه