آلودگی هوا تهدید کننده جدی سلامت است اما امکان رهایی کامل ازآن وجود ندارد؛می توانیم با توجه به نوع تغذیه و غذای مصرفی روزانه و استفاده بیشتراز مواد غذایی موثرتر، - آسیب های وارده به بدن را به حداقل برسانیم.
این روزها،حال هوای شهرها خوب نیست! علاوه بر اینکه همه مناطق با ویروس کرونا دست و پنجه نرم می کنند، آلودگی هوا این میهمان قدیمی نیز حالمان را دگرگون کرده و جسم و روح مان را آزرده می کند.
هیدروکربن های سرطان زای ناشی از سوخت ناقص مواد سوختی، انواع فلزات سنگین مثل سرب که با سوختن ترکیبات نفتی مثل بنزین و گازوییل در هوا منتشر می شوند و گاز خطرناک مونو اکسید کربن از جمله ترکیبات آسیب زا در زمان آلودگی هوا هستند.
آلودگی هوا همچنین بیماری های قلبی و عروقی و مرگ ناشی از آن را زیاد می کند.
این اتفاق معمولاً در افراد مستعد بیماری قلبی - عروقی مانند کسانی که بیش از 60 سال دارند یا کسانی که سابقه نارسایی قلبی دارند، رخ می دهد.
همچنین کسانی که دچار ناراحتی ریوی مزمن هستند یا دیابت دارند، بیش از دیگران در معرض خطرات قلبی - عروقی ناشی از آلودگی هوا قرار دارند.
آلاینده های موجود شامل ترکیبات مختلفی است که از طریق هوای تنفسی وارد بدن شده، آثار مخرب آن روی بافت های بدن، دستگاه تنفسی و قلب و عروق بر جای می ماند و در طولانی مدت ابتلا به پوکی استخوان را تشدید می کند.
هوای آلوده بخودی خود حاوی ترکیباتی اکسید کننده و سمی است و از طرفی بدن همواره به ذراتی که در هوای آلوده وجود دارد واکنش التهابی نشان می دهد؛ اما ترکیبات آنتی اکسیدانی از این فعالیت ها ممانعت به عمل می آورند.
مهمترین آنتی اکسیدانها ویتامین های C ، E، بتاکاروتن، سیلنیوم و روی هستند.
این مواد مغذی به دلیل خواص آنتی اکسیدانی که دارند به طور موثری از بروز التهابات جلوگیری کرده و موجب غیرفعال شدن رادیکال های آزاد موجود در هوای آلوده می شوند.
فارس
کلید واژه ها: آلودگی هوا - آلودگی - بیماری های قلبی - سوخت - بیماری - فلزات سنگین - بیماری قلبی - ویروس کرونا - عروقی - هوای الوده - مواد غذایی - غذای - مواد - قلبی - آسیب - هوای - کربن - گازوییل - استفاده - خطرناک - روزانه - میهمان - مناطق - منتشر - ویروس - سنگین - بنزین - تغذیه - اتفاق - انواع