رییس سازمان حج و زیارت از بازگشت دوباره مرکز پزشکی هلال احمر به این سازمان خبر داد و گفت: فاصله فیزیکی میان سازمان حج و زیارت و مرکز پزشکی هرچه کمتر باشد به نفع زائران و حجاج است.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری مهر"، علی رضا رشیدیان در جریان بازگشت مجدد مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر به ساختمان سازمان حج و زیارت ضمن ابراز خرسندی از این امر گفت: سازمان حج و زیارت در راستای ارائه خدمات بهداشتی و درمانی مناسب به زائران در دوره ای از ظرفیت وزارت بهداشت و درمان استفاده می کرد و بعد از آن از ظرفیت هلال احمر که در حوزه های اضطراری و بحران ها همیشه خدمت رسان است برای ارائه این خدمات بهره گرفته است.
وی عنوان کرد: در واقع جمعیت هلال احمر به دلیل ظرفیت های قابل توجه مردمی در تأمین کادر درمانی خود و حضور در شرایط بحران و تجارب مدیریت اجرایی برای خدمات در شرایط کوتاه مدت همخوانی و قرابت بیشتری با مأموریت ها و وظایف سازمان حج و زیارت در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج، عمره گذاران و زائران ایرانی از مبدا تا مقصد و بالعکس دارد.
وی با اشاره به جابجایی این مرکز پزشکی و خروج آن از سازمان حج و زیارت و تأثیرات این فاصله فیزیکی در گذشته گفت: به نظر این فاصله فیزیکی میان سازمان و مرکز پزشکی هرچه کمتر باشد به نفع زائران و حجاج است و بازگشت مجدد آن منشأ اثر بیشتری خواهد بود.
رییس سازمان حج و زیارت عنوان کرد: ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به حجاج و زائران ایرانی با توجه به شرایط جسمی و ویژگی های جسمی مردم ما، شرایط و تفاوت های کشور مقصد، وضعیت اجرای مناسک و اعمال زیارتی در زیارتگاه ها و نیز مسائل خاص حوزه سلامت و احتمالات خاص بهداشتی و درمانی این بخش می طلبد که یک مرکز تخصصی بطور مستمر و هماهنگ با اجراییات سازمان در راستای حفظ سلامتی حجاج و زوار برنامه ریزی و اقدام کند تا امکان بهره مندی هر بیشتر آنها از ظرفیت های دینی، معنوی و اخلاقی از فرصت حج و عمره و زیارت فراهم شود.
وی تصریح کرد: بی شک همراهی و هماهنگی بین بخش های مختلف خدمات اجرایی حج و زیارت از بدو ثبت نام تا اعزام و اسکان و خدمات فرهنگی با برنامه ریزی و نظارت اجرایی بر الزامات بهداشتی و ارائه خدمات درمانی خود اقدامی مهم در راستای بهره مندی هر چه بیشتر زائران از این سفرهای معنوی است.
رشیدیان در ادامه یکی از مهمترین برنامه هایی که زمینه رشد و ارتقا شرایط بهداشتی و درمانی در این حوزه را فراهم می کند، توجه به آموزش زائران و حجاج در راستای خودآگاهی و پیشگیری دانست و گفت: این مهم نیز باید از سوی هیأت پزشکی حج و زیارت مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه عدم همراهی، هماهنگی و کارتیمی بین کارگزاران و حوزه بهداشت و درمان می تواند شرایط را برای زائران دشوار کند، گفت: در حالی که هماهنگی ها و ملاحظات بهداشتی و درمانی بعد از ثبت نام در زمان سازماندهی و آموزش ها به طور قطع نتایج بهتری به دنبال دارد.
رییس سازمان حج و زیارت تاکید کرد: باید تمامی سازوکارها و برنامه های مدنظر در حوزه زائران حج و سفرهای عتبات به گونه ای دنبال می شود که عزت، کرامت، امنیت و سلامت زائران به همراه بهره مندی از زیارتی معنوی را به همراه داشته باشد که هدف اصلی و محوری فعالیت ماست.
وی با اشاره به بروز بحران با کشورهای مقصد زیارت با همکاری وزارت امور خارجه نیز تنظیم شده و امید است در صورت نهایی شدن توافقات با کشورهای مقصد، زمینه ارائه خدمات توأم با عزت، کرامت، امنیت و سلامت زائران فراهم شود.
رشیدیان وظیفه مرکز پزشکی حج را به جهت شرایط موجود و پراکندگی جغرافیایی دفاتر حج و زیارت سنگین دانست و تاکید کرد: شرایط بحران کرونا موجب می شود که به شدت نسبت به ملاحظات بهداشتی و سلامت زائران حساسیت داشته باشیم.
وی عنوان کرد: تلاش ما آن است در صورت فراهم شدن امکان سفرهای زیارتی؛ امکان سفری کاملاً ایمن فراهم کنیم و به طور قطع موضوع سلامت زائران برای ما حائز اهمیت است و به آن توجه ویژه ای داریم.
رییس سازمان حج و زیارت در جریان بازگشت دوباره مرکز پزشکی حج و زیارت به این مجموعه که با حضور جمعی از مدیران سازمان انجام شد، از همکاری کریم همتی رییس جمعیت هلال احمر و خدمات سید علی مرعشی رییس و دیگر اعضای مرکز پزشکی برای تلاش و برنامه ریزی در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به زائران قدردانی کرد.
کلید واژه ها: سازمان حج و زیارت - حج و زیارت - هلال احمر - سازمان حج - مرکز پزشکی - سازمان - زیارت - جمعیت هلال احمر - هلال - رییس سازمان حج و زیارت - احمر - پزشکی - وزارت بهداشت و درمان - بازگشت - ظرفیت - خدمات - درمان - علی رضا رشیدیان - بهداشت و درمان - مدیریت اجرایی - خدمات بهداشتی - درمانی - بهداشت - زائران - وزارت بهداشت - ارائه خدمات - کادر درمانی - رییس سازمان - شرایط - بحران