ایرنا- رییس گروه سلامت مادران و باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر هشت هزار و 400 مادر باردار در این استان تحت پوشش خدمات مرکز بهداشت هستند.
- قم- ایرنا- رییس گروه سلامت مادران و باروری سالم معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: در حال حاضر هشت هزار و 400 مادر باردار در این استان تحت پوشش خدمات مرکز بهداشت هستند.
معصومه فرشید مقدم روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا، افزود: تعداد مادران باردار در استان قم بیش از این رقم است و تعدادی از آن ها به دلیل ترس از کرونا به پایگاه های سلامت مراجعه نمی کنند و یا ترجیح می دهند در مطب های خصوصی خدمت دریافت کنند.
وی گفت: پرونده سلامت برای مادران باردار در پایگاه های سلامت تشکیل و دستور آزمایش ها و سونوگرافی های لازم برای مادران باردار نوشته می شود.
وی اضافه کرد: ماماهای مراکز سلامت ارزیابی سلامت مادر و جنین را انجام می دهند و اگر نیازمند ارجاع به متخصص زنان و یا بیمارستان باشد، انجام می شود.
فرشید مقدم با اشاره به ارائه برخی خدمات به صورت غیرحضوری به دلیل شیوع کرونا، بیان کرد: در هر پایگاه سلامت، یک گروه مجازی متشکل از ماما و مادران باردار تشکیل شده و ماما پیام های بهداشتی را در گروه درج می کند.
وی افزود: مادران باردار می توانند تصویر سونوگرافی و یا آزمایش خود را برای ماما ارسال و ارزیابی ماما را نیز دریافت کنند.
وی خاطرنشان کرد: کلاس های آمادگی زایمان نیز به دلیل پیشگیری از شیوع کرونا و حفظ سلامت مادران باردار به صورت غیرحضوری در قالب پیام و موشن گرافیک برگزار می شود.
رییس گروه سلامت مادران و باروری سالم مرکز بهداشت قم ادامه داد: در مواردی که مادران باردار باید به صورت حضوری به مراکز سلامت مراجعه کنند، نوبت دهی به گونه ای صورت می گیرد تا مادران با ازدحام جمعیت و معطلی مواجه نشوند.
وی گفت: شماره داخلی 4 سامانه اطلاع رسانی 4030 وزارت بهداشت که در سراسر کشور فعال است، مختص مادران باردار می باشد و ایشان در هر ساعت شبانه روز می توانند سوالات خود را با این سامانه در میان بگذارند.
وی افزود: ماماها به صورت شیفتی در این سامانه پاسخگوی سوال مادران باردار هستند و اگر مشکل مادران باردار قابل حل باشد راهنمایی می کنند و در غیراین صورت به مراکز درمانی ارجاع می دهند.
به گفته فرشید مقدم، هفت ماما از استان قم در سامانه 4030 حضور دارند و پاسخگوی مادران باردار هستند.
وی خاطرنشان کرد: خدمات بهداشتی به مادران باردار در پایگاه های سلامت تا 2 ماه پس از زایمان نیز ارائه می شود.
وی همچنین گفت: از ابتدای شیوع کرونا نمونه گیری کووید 19 و ویزیت توسط پزشک عمومی برای تمام مادران باردار به صورت رایگان در پایگاه های سلامت انجام می شود.
فرشید مقدم افزود: درصورتی که مادر بارداری علایم کرونا داشته باشد، تا 14 روز به صورت روزانه تحت کنترل مراقبان بهداشت است و اگر علایم تشدید شود، اقدامات لازم برای ارجاع به بیمارستان انجام می شود.
وی اضافه کرد: تمام مادران باردار هفته ای یک بار توسط کارشناسان پایگاه سلامت علیه ویروس کرونا غربالگری می شوند.
در سطح شهر قم، 28 مرکز خدمات جامع سلامت و 89 پایگاه سلامت فعال است که به مردم خدمات اولیه سلامت ارائه می دهند.
کلید واژه ها: دانشگاه علوم پزشکی قم - مادران باردار - باردار - مادر - سلامت - دانشگاه علوم پزشکی - مادر باردار - مرکز بهداشت - مادران - بهداشت - سلامت مادر - معاونت بهداشتی - علوم پزشکی - استان - خدمات - دانشگاه - بهداشتی - معاونت - پوشش - باروری - پایگاه - پزشکی - سونوگرافی - هزار - سالم - چهارشنبه - گروه - رییس - علوم - استان قم