گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سمیرا صفرپور؛ چیزی که زیاد میشنویم این است که در سیستان و بلوچستان عمده مشکل بیکاریست اما باید دید چه ظرفیتهای دد استان مغفول مانده است.
- با توجه به اینکه صنایع دستی ایران مورد توجه دیگر کشور هاست چه خوب میشد موسسات و استارتاپ ها این هنرمند ها را شناسایی کنند و از هنر آن ها بهره ببرند و خود این زنان هم از دست خود بخورند و کمک حال همسر خود و الگویی شوند برای دیگر زنان جامعه.
گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو"، سمیرا صفرپور؛ چیزی که زیاد میشنویم این است که در سیستان و بلوچستان عمده مشکل بیکاریست اما باید دید چه ظرفیتهای دد استان مغفول مانده است.
وقتی اولین بار به این استان آمدم توانستم بدون هیچ آمارگیری و اطلاعات دقیق بفهمم که اینجا شغل اکثر افراد تاکسی رانی است، بطوریکه هر شخص که ماشین داشت از آن برای کسب درآمد استفاده میکرد .
همچنین وقتی برای اردوهای جهادی به روستاها و مناطق اطراف سیستان رفتیم، آنجا بیکاری حتی بیشتر هم بود.
مردان و زنانی که در گذشته به شغل کشاورزی و دام داری مشغول بودند به علت خشکسالی و کمبود آب شغل اصلی خود را از دست داده بودند .
عده ای از آنها به شهر میرفتند برای تاکسی رانی،عده ای دیگر به شهر ها و استان های دیگر و عده کثیری که اکثرا جوان بودند بیکار و گرفتار شده به اعتیاد و زندگی را با یارانه می گذراندند.
اما نکته جالب این بود که زنان روستا با هنر های زیادی مثل قالی بافی،گلیم بافی و خیاطی که داشتند اما به علت مشکلات اقتصادی و حتی عدم اعتماد بنفس قادر به بهره برداری از این هنر ها نبودند.
با خانمی صحبت میکردم که در زمینه طراحی قالی و قالی بافی مهارت بالایی داشت و در زاهدان استاد بوده،اما به علت ازدواج به روستا آمده بود و اکنون خود را با بافندگی سرگرم کرده بود تا حداقلِ هنر خود را نگه دارد.
میگفت اگر امکانات داشت میتوانست چند نفر دیگر را به کار بیاورد و در یک کلام کار آفرین باشد.
گذر از سختی ها و حداقل امکانات لازم برای شروع کار: زنان کار آفرین باید ویژگی هایی را دارا باشند که براساس مطالعات به این صورت است:1) دیدگاه مثبت و غلبه بر موانع ،به گونه ای که با سختی های کار آفرینی کنار بیاید و روحیه خود را حفظ کند.
2) اعتماد نفس بالا3) حس کمک به دیگران و آموزش داشته باشد تا بتواند زنان دیگر را همراه خود کند.
4) توازن بین کار و زندگی، چراکه میدانیم اصلی ترین شغل زنان براساس گفته های رهبری، همسر خوب بودن و مادری است.
5) هدفمندی و دقت با توجه به اینکه صنایع دستی ایران مورد توجه دیگر کشور هاست چه خوب میشد موسسات و استارتاپها این هنرمندها را شناسایی کنند و از هنر آنها بهره ببرند و خود این زنان هم از دست خود بخورند و کمک حال همسر خود و الگویی شوند برای دیگر زنان جامعه.
سمیرا صفرپور - مسئول هسته پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی زابل انتشار یادداشت های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط خبرگزاری دانشجو" نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه ها و فعالین دانشجویی است.
کلید واژه ها: سیستان و بلوچستان - بلوچستان - سیستان - خبرگزاری - استان - صنایع دستی ایران - دانشگاه - اردوهای جهادی - زنان - صنایع دستی - کارآفرینی - کسب درآمد - گروه - استارتاپ - دیگر - عمده - مشکل - اطلاعات - شناسایی - استفاده - موسسات - هنرمند - صنایع - درآمد - تاکسی - ایران - ماشین - افراد - اولین - مورد