با کاهش دما نگرانی ها نسبت به تامین گاز بیشتر شده است.
البته جمشیدی دانا مدیرعامل شرکت انتقال گاز می گوید که تمام ایستگاه های تقویت فشار با حداکثر آمادگی و ظرفیت در حال انتقال گاز بوده و هیچ مشکلی در اینباره وجود ندارد.
- در این بین شرکت ملی گاز هم سعی دارد که با دادن تخفیف به مشترکان کم مصرف، میزان مصرف را تا حدودی مدیریت کند.
گفت: هنوز برای صحبت کردن راجع به کاهش افت فشار گاز یا قطعی گاز زود است.
او ادامه می دهد: هنوز هوا خیلی سرد نشده و جای نگرانی وجود ندارد اما با توجه به اینکه سازمان هواشناسی زمستان سردی را برای امسال پیش بینی کرده، مشترکان بهتر است که از هم اکنون الگوهای مصرف را رعایت کنند.
نگرانی ها در رابطه با افزایش مصرف گاز در حالی است که سال گذشته رشد مصرف گاز در کشور مشکلات متعددی را برای نیروگاه های برق ایجاد کرد.
مشکلاتی که شرکت گاز سعی دارد با تشویق مشترکان به مدیریت مصرف آنها را کاهش دهد.
بر اساس آنچه اعلام شده مشترکان خانگی که مصرف گاز آنها در بازه زمانی 16 آبان تا 15 اسفندماه هر سال، نسبت به دوره مشابه سال های 96 و 97، بیش از 10 درصد کاهش یابد، مشمول پاداش صرفه جویی می شوند.
در واقع اگر مصرفتان را حدود 10 درصد کاهش دهید، می توانید از تخفیف 15 درصدی در پرداخت صورت حساب گازی خود بهره مند شوید.
ناگفته نماند که مشترکانی که مصرفشان افزایش یافته مشمول جریمه شده و باید هزینه بیشتری را بابت مصرف گاز خود پرداخت کنند.
مشکلی در انتقال گاز نیست هرچند که با شروع فصل سرما نگرانی ها بابت تامین گاز بیشتر می شود اما مهدی جمشیدی دانا مدیرعامل انتقال گاز ایران می گوید که تمام ایستگاه های تقویت فشار موجود در کشور با حداکثر آمادگی و ظرفیت در حال انتقال گاز بوده و هیچ مشکلی در اینباره وجود ندارد.
او با بیان اینکه در زمینه خطوط انتقال فشار قوی گاز در رده چهارم دنیا قرار داریم، ادامه داد : حدود 37 هزار و 400 کیلومتر خطوط انتقال فشار قوی و 312 کمپرسور مربوط به انتقال گاز در بهترین وضعیت به سر می برند.
جمشیدی دانا همچنین درباره تاثیر برودت هوا بر خطوط انتقال فشار قوی گاز گفت : لوله های انتقال 1.
5 متر زیر زمین قرار داده و کاهش دمای هیچ مشکلی برای آنها ایجاد نمی کند.
تنها در صورت افزایش مصرف احتمال افت فشار در برخی از خطوط انتقال فرعی به وجود می آید.
تکمیل خط نهم تا پایان آذر مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران همچنین از افزایش ظرفیت ذخیره سازی خبر داد و گفت : این افزایش ذخیره سازی به پایداری انتقال گاز کشور در زمستان امسال کمک فراوانی می کند.
او به میزان گاز انتقالی سال 98 اشاره کرد و بیان داشت: در سال گذشته موفق شدیم نزدیک به 816 میلیون متر مکعب گاز شیرین به مبادی مصرف منتقل نماییم که پیش بینی می شود در سال جاری با توجه به عملیاتی شدن خط نهم سراسری و افزایش روزانه 50 میلیون مترمکعب گاز، میزان انتقال گاز کشور نزدیک به 870 میلیون متر مکعب افزایش یافته است.
به گفته مدیر عامل شرکت انتقال گاز، خط نهم انتقال گاز تا پایان آذر تکمیل می شود و با بهره برداری از آن پایداری شبکه افزایش می یابد.
افزایش ظرفیت ذخیره سازی مهدی جمشیدی دانا با اشاره به افزایش مقدار تزریق گاز به مخازن سراجه و شوریجه، گفت: مقدار تزریق گاز به مخزن سراجه قم پارسال 748 میلیون مترمکعب بود و امسال با افزایش هشت درصدی به بیش از 810 میلیون مترمکعب رسیده است.
او افزود: ذخیره گاز در مخزن گاز شوریجه سرخس نیز پارسال 938 میلیون مترمکعب بود که امسال افزایش 48 درصدی داشت و به بیش از یک میلیارد و 385 میلیون مترمکعب رسید.
بر اساس آمار اعلامی، ایران نیز دارای دو مخزن بزرگ ذخیره سازی گاز طبیعی در سراجه و شوریجه است که بنا بر روال هر سال شرکت ملی گاز ایران، گاز فرآورش شده پالایشگاه های گازی از سراسر کشور توسط شرکت انتقال گاز به این دو مخزن ارسال و ذخیره سازی می شود تا در ماه های سرد سال استفاده شود.
هم اکنون دو مخزن سراجه و شوریجه در مرکز و شمال شرق کشور، تنها مخازن ذخیره سازی گاز طبیعی هستند.
قاعده ذخیره سازی گاز در مخازن، تزریق در هشت ماه نخست و برداشت در چهار ماه پایانی هر سال است.
کلید واژه ها: انتقال گاز - مصرف - مصرف گاز - نگرانی - انتقال - سازمان هواشناسی - افزایش - افت فشار گاز - شرکت ملی گاز - صحبت کردن - کاهش - شرکت - مدیرعامل - هواشناسی - فشار - افت فشار - قطعی گاز - پیش بینی - کاهش دما - شرکت ملی - ایستگاه - پایداری - نیروگاه - پر مصرف - مشکلات - حداکثر - آمادگی - زمستان - سازمان - جمشیدی