- اعتماد: نام حزب اتحاد ملت این روزها با کاندیدا هایی برای انتخابات ریاست جمهوری گره خورده که عبورشان از سد شورای نگهبان دور از ذهن به نظر می رسد.
از ابتدای امسال بحث های انتخاباتی داغ تر و اسامی مختلفی به عنوان کاندیداهای احتمالی حزب اتحاد ملت برای انتخابات سال 1400 مطرح شد.
محمدرضا خاتمی، محسن صفایی فراهانی و مصطفی معین ازجمله کسانی بودند که اولین بار عبدالله ناصری، عضو شورای مشورتی خاتمی صراحتا از آنان به عنوان گزینه های اصلاح طلبان - مشخصا اصلاح طلبان نزدیک به شورای مشورتی و حزب اتحاد- نام برد.
هیچ کدام از این سه اما در ادامه اظهارنظر صریحی در رد یا تایید این موضوع نداشتند.
پس از مدتی مشخص شد که محسن صفایی فراهانی در رایزنی های انجام شده، ابراز مخالفت کرده و تمایلی به حضور در کارزاری سیاسی ندارد.
مصطفی معین هم ازجمله چهره های اصلاح طلبی بود که اگرچه نامش مطرح شد اما به نظر می رسید گزینه جدی این طیف از اصلاح طلبان نباشد و در واقع بیش از هر چیز یک گزینه بالقوه محسوب می شد.
علاوه بر این اسامی اما اعتماد در گزارشی که 15 مهرماه منتشر شد، اطلاع یافت گزینه های دیگری چون محمدرضا ظفرقندی نیز مطرح هستند.
ظفرقندی جراح و رییس سازمان نظام پزشکی همچنین عضو انجمن اسلامی پزشکان و از اصلاح طلبان حامی خاتمی و میرحسین موسوی بوده است؛ سیاستمدار پزشکی که به واسطه اوضاع و احوال و شرایط امروز می توانست توجهاتی را به خود جلب کند اما به باور بسیاری از ناظران گزینه ای مناسب برای این مهم ترین کارزار انتخاباتی کشور نبود.
علاوه بر او محمد صدر نیز هرچند نه به صورت جدی و با اجماع حداکثری اما از گزینه هایی مطرح شده میان طیفی از اصلاح طلبان عضو حزب اتحاد ملت بود.
برگ برنده این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که از مشاوران سیدمحمد خاتمی و مدیران ارشد وزارت امور خارجه در دوران اصلاحات بوده، تسلطش بر امور دیپلماتیک بود؛ موضوعی که باعث شد او در میان گزینه ها قرار گیرد اما او نیز هرگز به صورت گزینه جدی مطرح نشد.
همچنین شنیده ها حاکی از آن بود که در میان گزینه ها عباس آخوندی و اسحاق جهانگیری نیز دیده می شوند.
پس از مدتی تایید و تکذیب های تلویحی مشخص کرد که گزینه جدی و مورد اجماع حزب اتحاد تنها محمدرضا خاتمی، نایب رییس مجلس ششم و برادر کوچک سیدمحمد خاتمی است.
اتحاد با خاتمی وارد رایزنی جدی شد اما گفته می شود که او هنوز نپذیرفته است.
شنیده ها نشان می دهد که او تمایل چندانی برای بازگشت به صحنه و عرصه سیاست ورزی ندارد.
هرچند گویا رایزنی ها همچنان ادامه دارد و البته نتیجه آن هنوز مشخص نیست.
حزب اتحاد ملت ایران نیز همچون باقی احزاب اصلاح طلب در میانه چند راهی های انتخاباتی قرار گرفته است.
کاندیدای تماما اصلاح طلب و نزدیک به این طیف یا گزینه ای صرفا اصلاح طلب اما نه اتحادی و مشارکتی، حضور و مشارکت فعال در انتخابات یا نظاره گر بودن انتخاباتی که اصولگرایان با یکدیگر رقابت خواهند کرد؛ راه هایی است که اتحاد بالاخره باید تکلیف خود را با آنها مشخص کرده و در یکی از این مسیرها قدم بگذارد.
با این اوصاف اظهارنظر اعضای این حزب نشان می دهد که اتحاد ملت ایران برخلاف باقی احزاب اصلاح طلب تمایل دارد که قطعا با گزینه ای تماما اصلاح طلب در انتخابات شرکت کند.
آنها معتقدند حتی اگر گزینه مد نظرشان از سد شورای نگهبان نگذرد یا اگر رای نیاورد دست کم در خلال این چند ماه رقابت به بیان بدون لکنت اصلاح طلبی مد نظرشان خواهند پرداخت، موضوعی که شاید بتواند بخشی از بدنه اجتماعی از دست رفته آنها را بازگرداند و احیا کند.
کلید واژه ها: محسن صفایی فراهانی - انتخابات - صفایی فراهانی - حزب اتحاد ملت - شورای مشورتی - اصلاح طلبان - انتخابات ریاست جمهوری - اتحاد - مصطفی معین - اتحاد ملت - اصلاح - شورای - فراهانی - کاندیدا - شورای نگهبان - ریاست جمهوری - انتخابات 1400 - صفایی - مصطفی - گزینه - خاتمی - اصلاح طلبی - محسن - عبدالله - محمدرضا - نگهبان - مخالفت - جمهوری - رایزنی - نزدیک