محققان انگلیسی و آمریکایی اخیرا دریافته اند افراد بزرگسالی که پیش از انجام امور دشوار یک نوشیدنی کاکائویی حاوی مقادیر بالای فلاوانول استفاده کرده بودند، - در انجام وظایف دشوار شناختی بهتر عمل می کردند.
حققان انگلیسی و آمریکایی اخیرا دریافته اند افراد بزرگسالی که پیش از انجام امور دشوار یک نوشیدنی کاکائویی حاوی مقادیر بالای فلاوانول استفاده کرده بودند، در انجام وظایف دشوار شناختی بهتر عمل می کردند.
پس از مصرف کاکائوی غنی از فلاوانول، میزان اکسیژن رسانی خون در قشر پیشانی مغز شرکت کنندگان افزایش می یابد و از آنجا که این بخش نقشی اساسی در شناخت و تصمیم گیری دارد آنها می توانند بهتر تصمیم بگیرند و کار خود را بهتر انجام دهند.
فلاوانول ها آنتی اکسیدان هستند و در چای، تمشک آبی، سیب، گلابی، گیلاس و بادام زمینی و همچنین در دانه های درخت کاکائو به وفور یافت می شوند.
آنها در حال حاضر به دلیل اثرات مفید خود بر سلامت قلب و عروق شناخته شده اند و این در حالی است که در سال 1993 یک مطالعه رابطه منفی بین مصرف آنها و ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را نشان داده بود.
اما این مطالعه جدید اولین مطالعه ای است که تأثیر مثبت فلاوانول ها را بر عملکرد عروق مغزی و عملکرد شناختی در بزرگسالان جوان سالم پیدا کرده است.
دکتر "کاتارینا رندیرو"(Catarina Rendeiro) از دانشگاه بیرمنگام انگلیس گفت: فلاوانول ها مولکول های کوچکی هستند که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات و همچنین کاکائو یافت می شوند.
آنها رنگ های شاد و روشن به میوه ها و سبزیجات می دهند و بر نحوه عملکرد عروقی بدن تاثیر مثبت می گذارند.
طی این مطالعه ما می خواستیم بدانیم که آیا فلاوانول ها به عروق مغزی نیز کمک می کنند یا خیر و آیا این می تواند تأثیر مثبتی بر عملکرد شناختی داشته باشد.
دکتر رندیرو با همکاری استادان روانشناسی "دانشگاه ایلینوی در اربانا-شمپین در ایالات متحده"، 18 مرد بین 18 تا 40 سال را مورد بررسی قرار دادند.
هیچ یک از شرکت کنندگان سیگار مصرف نمی کردند و به هیچ بیماری مغزی، قلبی، عروقی یا تنفسی مبتلا نبودند.
محققان گفتند: به دلیل اینکه چرخه قائدگی زنان می تواند سبب نوساناتی در هورمون زنان شود و بر نتایج داده های عروقی تاثیر بگذارد، به همین دلیل طی این مطالعه آنها را مورد بررسی قرار ندادیم.
محققان شرکت کنندگان را قبل از مصرف کاکائوی سرشار از فلاوانول در دو آزمایش جداگانه مورد آزمایش قرار دادند.
در یک آزمایش در آن افراد کاکائو غنی از فلاوانول دریافت کردند و در دیگری کاکائوی فرآوری شده با مقدار بسیار کمی فلاوانول مصرف کردند.
حدود دو ساعت پس از مصرف کاکائو، محققان آزمایشی را آغاز کردند تا میزان گردش خون مغز شرکت کنندگان را به چالش بکشند.
این آزمایش شامل تنفس پنج درصد دی اکسید کربن(تقریباً 100 برابر غلظت طبیعی هوا) که تأثیری به نام "هیپرکاپنیا "(hypercapnia) ایجاد می کند، بود.
این یک روش استاندارد برای به چالش کشیدن عروق مغز برای تعیین میزان پاسخ آن است.
محققان گفتند، بدن به طور معمول با افزایش جریان خون در مغز واکنش نشان می دهد.
این روش اکسیژن بیشتری وارد بدن می کند و همچنین به مغز اجازه می دهد تا دی اکسید کربن بیشتری را از بین ببرد.
سپس محققان از روش طیف سنجی غیرتهاجمی فروسرخ نزدیک(روشی که در آن از نور برای ثبت تغییرات در سطح اکسیژن رسانی خون استفاده می شود) برای ردیابی افزایش اکسیژن در قشر پیشانی و بررسی اینکه مغز به خوبی از خود در برابر دی اکسید کربن محافظت می کند یا خیر استفاده شد.
قشر پیشانی در برنامه ریزی، تنظیم رفتار و تصمیم گیری نقش اساسی دارد.
کلید واژه ها: کاکائو - آمریکایی - شناخت - نوشیدنی - انگلیسی - استفاده - محققان انگلیسی - آنتی اکسیدان - بادام زمینی - تصمیم - وظایف - افراد - تصمیم گیری - اکسیژن - محققان - افزایش - اساسی - بادام - رسانی - گیلاس - میزان - زمینی - تمشک - درخت - وفور - شرکت - گیری - ذهنی - مصرف