ورود 49 دانشگاه دولتی ، 8 دانشگاه آزاد غیرانتفاعی، 97 دانشگاه علمی و کاربردی و 14 آموزشکده دارای رشته های گیاهان دارویی و طب سنتی به آموزش و پژوهش و تقویت نیروی انسانی حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی منجر می شود.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری آریا،در کنار دانشگاه های دارای رشته های تخصصی این حوزه، بیش از 220 موسسه آموزش عالی دارای مجوز شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حوزه گیاهان دارویی نیز در زمینه تامین نیروی انسانی متخصص، ایفای نقش می کنند.
گزارش ها از این حکایت دارد که 25 نهاد واسط همچون مراکز رشد و نوآوری، دفاتر مدیریت دارایی های فکری و انتقال فناوری در پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و پارک های برتر با مشارکت بخش خصوصی و تعاونی هم در این زمینه مشغول به فعالیت هستند.
یکی دیگر از حوزه های کاربردی در صنعت گیاهان دارویی؛ عرصه طب سنتی و تولید داروهای گیاهی است کاری که به همت 8 دانشکده و 17 گروه طب ایرانی، 8 گروه داروسازی سنتی و 8 گروه تاریخ پزشکی در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که به فعالیت های آموزشی و تحقیقاتی در زمینه های توسعه خدمات طب سنتی و داروسازی مشغول هستند، عملیاتی شده است.
همچنین در 60 دانشگاه علوم پزشکی کشور طرح های متعددی برای اختصاص 5 درصد اعتبارات پژوهشی به پژوهش های طب سنتی و کاربرد آن تصویب و اجرا می شود.