تکلیف نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان مشخص شد و حالا جریان چپ با بازگشت به دامان چریک پیر اصلاحات درصددند تا هم آخر و عاقبت وحدت را تضمین کنند و هم ریسک تصمیمات انتخاباتی را به حداقل برسانند.
- به گزارش سایت قطره و به نقل ازخبرگزاری خیز برای حرکت جمعی اصلاح طلبان علی رغم اینکه مشکلات ساختاری زیادی دارند ولی بالاخره برای انتخابات استراتژی مدون و تکنیک هایی را مدنظر قرار می دهند و سعی شان این است که یک بحث و گفتمانی را راه اندازی کنند این جمله ای است که نفس رأی دادن مسئله مهمی نیست بلکه رأی ساختن مهمتر است.
" بازگشت چریک پیر ما نیاز به فردی داریم مانند بهزاد نبوی که کار کشته باشد و تشکیلات و تحزب را بشناسد این را عبدالله ناصری از مشاوران خاتمی، یک سال بعد از تشکیل شورایعالی سیاست گذاری اصلاح طلبان به زبان می آورد.
حالا چند ماهی می شود که محمدرضا عارف سکان اداره شورایعالی را رها کرده است و حاضر نشد تا در ساز و کار جدید حضور داشته باشد البته بودنش هم چندان به کار خللی وارد نمی کرد و تصمیم جریان چپ باز هم همین بود که کار را به دست کاردانی چون چریک پیر اصلاحات بسپارند.
26 بهمن ماه بود که کمیجانی رییس دوره ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات اعلام کرد: اعضای 46 نفره جبهه اصلاح طلبان ایران با حضور در حسینیه جماران ضمن تجدید میثاق با آرمان های بلند حضرت امام خمینی (ره)، مهندس بهزاد نبوی را به عنوان رییس موقت جبهه اصلاح طلبان ایران تا تصویب آیین نامه داخلی این جبهه انتخاب کردند.
" بهزاد نبوی سرد و گرم سیاست را به خوبی می شناسد و از اعضای ارشد سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی بود.
انتخاب بهزاد نبوی برای قرار گرفتن در راس یک تشکیلات حزبی از این نظر اهمیت دارد که نه اهل سکوت طولانی مدت است و نه اهل بی گدار به آب زدن و مهم تر از همه به لحاظ سال های حضورش درجمع اصلاح طلبان مرجعیت و نفوذ قابل توجهی در میان طیف های مختلف اصلاح طلبی دارد و برای همین در راستای وحدت و تصمیم واحد گرفتن با قدرت بیشتری می تواند عمل کند و از سوی دیگر حرف شنوی از او قابل مقایسه با محمدرضا عارف نیست.
آنچنان که حتی مخالفان سازوکار جدید چون صادق خرازی حضور بهزاد نبوی در رأس این سازوکار را نقطه امیدوار کننده می دانند.
تماشاچی یا قدرت تمام عیار هر چه باشد اصلاح طلبان یک سال پیش تمامی کرسی های مجلس شورای اسلامی را از دست دادند و از قرار معلوم چندان هم نمی توانند امیدی به شورای شهر و روستاها داشته باشند اما هنوز یک نقطه امید برایشان باقی مانده است و آن حفظ سنگر خیابان پاستور و ریاست جمهوری است.
به هر حال تجربه در این 4 دهه ثابت کرده است تمایل مردم به روی کار آمدن رییس جمهوری با تفکر به روز است موضوعی که جناح راست دست کم در مواضعشان نشان داده اند که اهل مصالحه نیستند و با هرگونه ایجاد فضای باز چه به لحاظ سیاسی و چه به لحاظ اجتماعی مخالفند.
بنابراین نیاز به کار انتخاباتی است تا ریاست جمهوری را بعد از 8 سال همچنان در دست خود حفظ کنند.
برای این اتفاقا نیز نیاز بود تا یک وحدت به معنای واقعی درون جریان اصلاحات ایجاد شود و به تبع آن لازم بود تا نقاط اختلافی رفع و رجوع شود.
اولین اختلاف نظر اصلاح طلبان شورایعالی سیاست گذاری بود که حالا نه تنها این شورای کن لم یکن تلقی شد بلکه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات برای مشروعیت بخشیدن به نهاد اجماع ساز به حاشیه رانده شد.
آذر منصوری که به عنوان سخنگو این نهاد انتخاب شد" می گوید: شفافیت نهاد اجماع ساز و پاسخگویی عملکرد نهاد در قبال منتخبین نهاد، نیز از جمله مواردی بود که سعی شد به عنوان تغییرات جدی در آیین نامه جدید لحاظ شود.
بحث پی گیری عملکرد منتخبان فعلی و پایش و ارزیابی عملکرد آنها و پرداختن جدی به مقوله فساد در ابعاد وسیع چه در کشور و رصد عملکرد کسانی که با حمایت نهاد اصلاح طلبان به نهادهای انتخابی راه خواهند یافت، نیز با حساسیت زیادی در آیین نامه جدید لحاظ شد.
او بیان اینکه با تشکیل نهاد اجماع ساز،فعالیت های شورای عالی و جبهه هماهنگی اصلاحات بلا موضوع تلقی شد،اضافه کرد: قانون احزاب را برای اینکه بتوانند در بیش از یک ائتلاف شرکت کنند، آزاد گذاشته است،ولی در عمل یک حزب نمی تواند در بیش از یک ائتلاف حضور داشته باشد.
با این نگاه با شکل گیری نهاد اجماع ساز اصلاح طلبان عملا فعالیت شوراها و جبهه های گذشته متوقف شد.
حضور بهزاد نبوی در رأس این سازوکار نیز نقطه امیدوار کننده دیگری است که می تواند تا حد زیادی هم به بدنه رأی اصلاح طلبان پیام مثبت ارسال کند هم طیف های مختلف اصلاح طلبی را حول یک شاقول جمع کند.
به نظر می رسد برخلاف اسفند 98 جریان اصلاحات عزمش را برای حضور تمام قدر در انتخابات جزم کرده است و نمی خواهد به سیاق انتخابات گذشته تماشاچی باشد.
27216
کلید واژه ها: اصلاح طلبان - اصلاح - بازگشت - انتخابات - اصلاحات - عبدالله ناصری - چریک - محمدرضا عارف - تشکیل - بهزاد نبوی - استراتژی - خبرگزاری - تصمیمات - عبدالله - تماشاچی - محمدرضا - مشکلات - گزارش - اداره - بهزاد - ناصری - سیاست - تکلیف - نیاز - ریسک - نهاد - تحزب - ماهی - وحدت - کشته